Accept af rosenkål en udfordring

Retter med rosenkål er en udfordring i mit hjem. Jeg kom rimelig sent hjem fra arbejde, træt og længtes efter at sætte mig ind foran fjernsynet . Der var rosenkål og skinke i køleskabet, men alene duften af kogt rosenkål kvæler enhver samtale. Her er min løsning.

Opskrifterne er til to personer:

Tørret skinke med feta:

Skinke og rosenkål-salat

  • 4 stykker tørret Serranoskinke
  • 100 g feta
  • En smule olivenolie
  • 1 håndfuld friske basilikumblade

Skær fetaen i 4 tynde stænger. Hak basilikumblade groft. Læg en stang på hver stykke skinke. Hæld lidt olie på fetaen og kom basilikumbladene over fetaen. Rul skinken omkring fetaen. Pynt med basilikumblade

Rosenkål-salat:

Rosenkål-salat

  • 500 g rosenkål
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk rød chili

Rens rosenkålen ved at pille de yderste blade af, skær lidt af stilken af og skyl kålen. Pil hvidløgene. Fjern de hvide kerner fra chilien og skyl den. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og hak det fint.

Dressing:
  • 2/3 dl oliven olie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk balsamicoeddike – hvid
  • 1 spsk ahornsirup.

Vend dressingen i rosenkålsalaten og server den til skinkestykkerne. Måltidet er rimelig let og hurtigt at tilberede, og man bliver også mæt. Der er endda rigelig med salat, som kan gemmes til næste dag.

En flaske Pinot Gris passer perfekt til måltidet.

Streg

Jeg har skrevet om andre retter med rosenkål. Har du prøvet min råsenkål-tærte. Se opskriften her.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: