Accept af rosenkål en udfordring
Retter med rosenkål er en udfordring i mit hjem. Jeg kom rimelig sent hjem fra arbejde, træt og længtes efter at sætte mig ind foran fjernsynet . Der var rosenkål og skinke i køleskabet, men alene duften af kogt rosenkål kvæler enhver samtale. Her er min løsning.
Opskrifterne er til to personer:
Tørret skinke med feta:
- 4 stykker tørret Serranoskinke
- 100 g feta
- En smule olivenolie
- 1 håndfuld friske basilikumblade
Skær fetaen i 4 tynde stænger. Hak basilikumblade groft. Læg en stang på hver stykke skinke. Hæld lidt olie på fetaen og kom basilikumbladene over fetaen. Rul skinken omkring fetaen. Pynt med basilikumblade
Rosenkål-salat:
- 500 g rosenkål
- 2 spsk pinjekerner
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 2 spsk solsikkekerner
- 2 fed hvidløg
- 2 cm frisk rød chili
Rens rosenkålen ved at pille de yderste blade af, skær lidt af stilken af og skyl kålen. Pil hvidløgene. Fjern de hvide kerner fra chilien og skyl den. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og hak det fint.
Dressing:
- 2/3 dl oliven olie
- 1 tsk dijonsennep
- 2 spsk balsamicoeddike – hvid
- 1 spsk ahornsirup.
Vend dressingen i rosenkålsalaten og server den til skinkestykkerne. Måltidet er rimelig let og hurtigt at tilberede, og man bliver også mæt. Der er endda rigelig med salat, som kan gemmes til næste dag.
En flaske Pinot Gris passer perfekt til måltidet.
Jeg har skrevet om andre retter med rosenkål. Har du prøvet min råsenkål-tærte. Se opskriften her.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar