Chokoladekage med hindbærmousse

Chokoladekage kræver kvalitetschokolade. Da jeg besøgte Kjærstrup chokolade, måtte jeg høre om han havde et godt råd til hvilken chokolade jeg skulle bruge til en chokoladekage.  Det er ikke cacaoprocenten men indholdet af cacaofedt. der er afgørende.

Chokoladekage med hindbær

Chokoladekage
 • 150 g god mørk chokolade.
 • 150 g sukker.
 • 150 g blødt smør.
 • 2 æg.
 • 240 g hvedemel.
 • 2 tsk bagepulver.

Smelt chokoladen over vandbad. Pisk smør og sukker godt sammen. Pisk æggene i. Bland bagepulver og mel og vend det i æggeblandingen sammen med chokoladen. Bag kagen i en smurt springform på 22 cm ved 180 g varme i 20-30 min. Hold øjne med kagen under bagningen. Kagen skal være blød inden i uden at være rå.

Hindbærmousse
 • 2 ½ dl fløde.
 • 200 g hindbær, hvis de er frosne, skal de tøs op inden de bruges.
 • 1½ pasteuriserede æggehvider.
 • 120 g sukker.
 • 4 blade husblas.
 • ½ stang vanille.

Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk fløden stiv, den skal ikke være for blød. Blend hindbærren. Bland de blendede hindbær med flødeskummet. Tag husblassen op af vandet og knus vandet ud af dem. Smelt den over vandbad. Pisk den smeltede husblas i en tynd stråle ned i fløde og hindbærblandingen.

Folk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom lidt sukker på bordet og bland vanillekornene med sukkeret. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret og vanillekornene. Vend den piske æggehvidecreme i flødeskummet.

Flæk den afkølede chokoladekage i to. Læg den ene lagkagebund på et rundt kagefad. Kom en kagering på 10 cm i højden og 22 cm i diameter. Fordel hindbærmpussen over kagebunden og læg den anden ned over. Kom en presser ned over og sæt et let pres på. Sæt kagen i køleskabet.

Hindbærgele
 • 300 g frosne hindbær.
 • 150 g sukker.
 • Revet skal af en appelsin.
 • Saft af 1 appelsin.
 • Korn af ½ vaniljestang.
 • 4 blade husblas.

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog hindbærrene med sukker ig appelsinsaft. Kornene fra vaniljestangen blandes med list sukker og koges med. Det koges til hindbærrene er kogt godt ud. Si saften fra og hæld den tilbage i gryden, og varm den op. Tag husblassen op af vandet og knus det fri for vand. Smelt husblassen i hindbærsaften. Stil den køligt indtil geléen tykner. Tag kagen ud af køleskabet og fordel geléen over kagen. Stil den på køl igen.

Inden serveringen tages kageringen af. Pynt med revet skal af appelsin.

Streg

Har du prøvet min chokoladekage med karamelcreme? Se opskriften her.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: