Tomattærte oliven og ansjoser
Tomattærte er en af de grøntsagstærter jeg serverede meget ofte i 1980’erne. Det er nem mad og noget de fleste børn kan spise. Det er også billig mad. Med lidt inspiration fra hjemmefronten fik jeg mixet en tærte sammen som havde masser af smag og masser af umami.
Indholdet består af soltørrede tomater i olie, sorte oliven og ægte ansjoser.
Tomattærte:
Opskrift til en tærteform på 22 cm
Tærtebund
- 230 g hvedemel.
- 90 g olivenolie.
- 2 spsk vand.
- 1 tsk havsalt.
Man kan skifte ⅓ af hvedemelet ud med en lidt grovere dej, som fuldkorns Ø-landshvede eller grahamsmel. Tærten bliver også lidt mere sprød.
Ælt ingredienserne sammen til en fast dej. Bred dejen ud på en smurt tærteform.
Fyld
- 150 g tørrede tomater i olie.
- 20 sorte oliven.
- 8 små ansjosfiletter. Hvis de er store skærer jeg dem igennem på langs.
- 1½ dl creme fraiche.
- 2½ dl mælk.
- 3 æg.
- 2 kviste timian.
- 1 cm frisk rød chili.
- 2 fed hvidløg.
- Salt og peber.
- Revet skal af 1 citron.
- 50 g revet mozarella.
Pisk æg, cremefraiche og mælk sammen. Strip timianen for bladene, rens og skyl chilien og fjern de hvide kerner, hak chilien fint, pil hvidløgen og pres den. Kom de rensede og hakkede krydderier i æggeblandingen sammen med den revne skal, salt og peber, og pisk det godt sammen.
Hak de tørrede tomater i mindre stykker, og fordel dem over tærtebunden. Hæld æggeblandingen over tomaterne. Fordel de sorte oliven over æggeblandingen. Sæt tærten i ovnen og bag den 20 min ved 200 grader.
Tag tærten ud og læg ansjosfiletterne i en stjerne på tærten og fordel den revne mozarella over. Sæt tærten i ovnen og bag den færdig til den er gylden. Det tager ca 10 – 15 min.
Server tærten med fermenteret rødspidskål med rødbeder og chili.
Jeg ekselerede i forskellige slags tærter som Porretærte, spinattærte, tomattærter og kyllingetærter. Se tærte-opskrifterne her.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar