En himmerigsmundfuld: Limekage

Limekage – der er noget helt specielt med desserter på citrusfrugter. Den fascinerende blanding af surt og sødt som gør noget særligt ved smagsløgene – som da jeg for nylig skrev om en fransk citrontærte, som fik englene til at synge herhjemme. Her er en anden variation af citrus-kage.

Her er opskriften på “Key Lime Pie”, som består af en kiksebund og limecreme toppet med masser af flødeskum, og dekoreret med friske citronmelisse-blade.

Lime-cremen er lavet bl.a. på kondenseret mælk, som gør cremen meget nem at lave.

Den kondenserede mælk er fremstillet af komælk og ca. 40 pct. sukker. Blandingen er kogt ind til ca. 60 pct. af vandet er fordampet. Det er tyktflydende og har en lys gullig farve. Det kan også bruges til at søde varme og kolde drikke, og til is.

Opskrift Limekage:

  • 250 g kiks (evt. grov/almindelig digestive)
  • 100 g smør

Kiksene blendes, smørret smeltes og det hele vendes sammen. Smør en springform med smør og fyld kiksefyldet i formen. Kiksefyldet trykkes op ad siderne med en ske, og fyldet presset godt sammen i formen. Det stilles på køl i en times tid.

 

Fyld:
  • 5 lime – skal og saft
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 80 g æggeblommer

Vask limefrugterne og riv skallen og pressen saften. Pisk det sammen med den kondenserede mælk og æggeblommerne til det begynder at tyknes. Lad det stå i ca. 10 min til det er tyknet. Fyld det i kiksebunden. Kagen bages ved 170 grader i 8 – 14 minutter.

Cremen bliver ikke helt fast. Når den bobler i kanten tages kagen ud og stilles på køl indtil den er helt gennemkold. Det tager mindst et par timer.

Toppes med flødeskum af ca. 2½ dl fløde.

Spises som dessert eller til en god kop kaffe.

Søgeord: Lime, Limekage, Limepie, Citruspie, Citruskage, Citrustærte, Limedessert, Key Lime Pie

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: