En lidt ualmindelig spaghetti-ret

En aften med lyst til noget anderledes resulterede i denne  spaghetti-ret, som i modsætning til f.eks. spaghetti med kødsovs eller spaghetti carbonara, blev tilberedt med bacon og kyllingelever og en pæn sjat af en god flaske rødvin.

Resten af rødvinen kom til sin ret i glasset, selvom det er torsdag.

Klar til spaghetti

Normalt er hverdage vinfri – jeg har jo også et arbejde at passe. Så jeg tilstræber at forbeholde rødvin til fredage (og weekender).

Men nogle af vores gode venner kalder torsdag for “lille fredag”. God idé – og principper er jo til for at brydes…

Opskrift: Spaghetti
med bacon og kyllingelever

  • 150 g tørsaltet bacon
  • 300 g kyllingelever
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1/2 fennikel
  • 5 tomater
  • 4 fed hvidløg
  • 1-2 kviste
  • 2 blade laurbærblade
  • 1-2 tsk spidskommen
  • 1/2 dl bouillon
  • 2 dl rødvin
  • Revet skal af 1/2 citron
  • 10-12 blade basilikum
  • 300 g spagetti
  • Revet parmesan
  • Salt og peber

Skær bacon i terninger. Rens kyllingeleveren for sener og skær den i store tern. Rens løget og skær det i terninger. Skræl guleroden og riv den groft. Rens fennikel og skær den i små tern. Rens hvidløgene og hak dem fint. Skold og flå tomaterne og skær dem i kvarte.

Svits baconterningerne på en højkantet pande i lidt olie til de er sprøde. Kom de hakkede grøntsager på panden og svits dem sammen med baconen i nogle minutter. Kom kyllingeleveren på panden til grøntsagerne og steg den i nogle minutter. Hæld bouillonen og rødvinen på panden med laurbærbladene, spidskommen, timianen og tomaterne kog det i ca. 5 min. Kog rødvinen ind til det halve. Smag sovsen til med salt, peber og revet citron.

Kog spaghettien. Hæld spaghettien ned i den færdige kyllingesovs. Riv parmesan over retten og kom basilikumblade øverst som dekoration og smagsforstærker.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: