Tapas-night: Rogn, Rødfisk, Croque

Aftenens tapas indholder fisk, kaviar og grøntsager. Vi har fået rigelig med kød i løbet af ugen, så jeg trænger til lidt lettere retter og nogle grøntsager. Derfor ville jeg forsøge mig med Quinoa. Det er jo det nye sort og anses for at være et af de nye superfood på grund af det store proteinindhold.

Aftenens menu:
    1. Stenbidderrogn med syltet grøn tang
    2. Rødfisk med kaviarcreme og fennikelsalat med appelsin
    3. Små croque madame
    4. Grillede aubergineruller med Quinoafrø og ingefærpasta

Den første ret er lige til at gå til. De andre retter kræver en lidt større indsats. Retterne er lavet til 2 personer.

1. Stenbiderrogn-tapas med syltet grøn tang.

Tapas med stenbiderrogn

  • 75 g stenbiderrogn
  • 1/4 bæger creme fraiche 38%
  • 2 tynde skiver rugbrød ristet
  • Frisk dild

Anrettes på en tallerken.

2. Rødfisk-tapas med kaviarcreme, rösti og fennikelsalat med appelsin

Kaviarcremen, fennikelsalaten og de rösti skal helst tilberedes, før fisken steges. Den skal ikke have særlig lang tid.

  • 1 rødfiskefillet
  • 1 spsk smør til stegning
  • salt og peber
Kaviarcreme:

  • 25 g stenbidderrogn
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 tsk dijonsennep
  • revet skal af ½ citron
  • 1 spsk hakket purløg
  • Lidt engelsk sovs
  • Salt og peber

Rør ingredienserne sammen og smag til med engelsk sovs og salt og peber.

Rösti:

  • 4 små kartofler
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pisk ægget sammen og rør det sammen med de revne kartofler. Kartoffelblandingen krydres med salt og peber
Varm olien op på en pande og steg röstien som små pandekager. De skal være sprøde og gyldne

Fennikelsalat:

  • 1/4 fennikel
  • 1/4 appelsin
  • 2 tsk limesaft
  • 2 spk olivenolie
  • 1 tsk fennikelfrø
  • Citronmelisse

Skær papirtynde skiver af fennikel og læg dem i vand med isklumper, så den holder sig sprød og frisk. Skræl appelsinen og fjern den hvide skal så godt som muligt. Skær appelsinen midt over på tværs og skær tynde skiver, og skær filetter ud af skiverne. Bland dressingen af olivenolie, limesaft og fennikelfrø.

Tag fennikelskiverne op af vandet og lad dem dryppe godt af. Læg dem lagvis med appelsinfiletterne. Hæld dressingen over og kom hakkede blade af citronmelisse over salaten.

Smelt smørret på panden og lad det bruse af. Steg fisken på skindsiden og læg noget tungt oven på fisken, så den ikke folder sig sammen. Fisken steget i ca 7 minutter.

Den grønne syltede tang er også god at servere til den stegte fisk.

Anret fisk, rösti, fennikelsalat på tallerkenen og kom en skefuld stenbiddercreme ved siden af.

3. Små croque madame-tapas (4 personer)

  • 2 tynde skiver godt brød – eventuelt ølandshvede
  • 90 g gruère
  • 90 g cheddar
  • 1/4 bæger creme fraiche 18%
  • 2 skiver bacon eller pancetta

Riv de to oste og bland dem med creme fraichen. Fordel osten på brødene. Skær baconskiverne i 2 og læg de to halve baconskiver på brødet. Kom brødene på en bagerist med bagepapir, og sæt dem i en 200 grader varm ovn.

Når baconen og brødene er blevet sprøde, tages pladen ud af ovnen, og knæk et æg ud over hvert brød. Bages videre til ægget er blevet spejlet og blommen stadig er blød.

 

 

 

 

 

Vær hurtig: Det rå æg vil gerne glide af lige i starten, så hold evt. på det et kort øjeblik med et par køkkenspartler.

Grillede aubergine-ruller

En proces i 4 trin:

  • 1 aubergine
  • Mix af olivenmarinade:
  • 4 tsk olivenolie
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 knvsp salt

Skær auberginen på langs i skiver på ca 2 mm. Bland olivenmarinaden og pensl aubergineskiverne med marinaden. Steg aubergineskinerne på en pande til de er gyldne. Læg dem til side.

100 g sorte Quinoafrø
Kog Quinoa-frøene efter anvisningen på posen.

Fyld:

  • 1 lille løg
  • olivenolie til stegning
  • 1 tsk Ingefær/hvidløgspasta
  • 1/4 spsk gurkemejepulver
  • 1/4 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g frisk mozzarella
  • 1 tsk garam masala
  • 1/4 bundt koriander
  • 100 g kogte rejer

Skræl og hak løget.

Blend 1 dl hvidløgsfed, 1 dl skrællet ingefær i mindre stykker og ½ dl olivenolie til en pasta. Der vil være stykker af hvidløg og ingefær i pastaen. Pastaen kan fint gemmes i køleskabet og bruges i andre retter, som f.eks. Chicken Marsala, som jeg skrev om til en tapas-night for et olar måneder siden .

Bland 1 tsk af ingefær/hvidløgspastaen med gurkemejepulver, chilipulver og salt.
Riv den friske mozzarella, hak korianderbladene groft. Bland den revne mozzaarella med de hakkede koriander og masalaen.

Varm olien på en højkantet pande og klar det hakkede løg i olien. Steg blandingen af ingefærpasta og krydderierne med i 2 min. Steg rejerne med i nogle minutter. Tilføj den kogte Quinoa og steg den med ca. 5 min. Tag panden af og vend den revne friske mozzarella i.

Fordel fyldet på de grillede aubergineskiver og rul dem sammen om fyldet.

Serveres med en sød chilisovs.

Vi drak en Pinot Noir, som er en lys, frisk rødvin der bedst serveres kølig, til alle retterne.

Velbekomme – og happy tapas night.

Søgeord: Tapas, Fiske-tapas, Oste-tapas

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: