Ras el Hanout – hjemmelavet krydderi
Ras el Hanout er et marokkansk krydderi, som man må have i sit køkken, hvis man skal være klar til at eksperimentere med det afrikanske køkken og andre fremmede køkkener.
Jeg har ikke kunnet finde krydderiet i et almindelig supermarked. Derfor har jeg tilberedt krydderiet selv. Det er til gengæld meget let at tilberede.
Da jeg skulle tilberede en marokkansk kylling manglede jeg krydderiet. Jeg måtte så i gang med selv at finde ud af, hvad det bestod af og håbede så, at jeg havde de rigtige krydderier til blandingen. Krydderierne til Ras el Hanout er heldigvis nemme at finde i et hvert supermarked.
Jeg blandede en stor portion, som jeg kan have stående i krydderiskuffen. Krydderiet holder i mindst 1 år, hvis det opbevares i en tæt beholder.
Ingredienser:
Ras el Hanout:
- 2-3 stk nelliker.
- 10 peberkorn.
- 3 tsk fennikelkorn.
- 8 tørrede cayennepeber.
- 1½ muskatnød.
- 6 tsk stødt gurkemeje.
- 4 tsk spidskommen.
- 4 tsk stødt ingefær.
- 2 tsk stødt kardemomme.
- 4 tsk stødt kanel.
- 3 tsk stødt koriander.
- 3 tsk stødt allehånde.
- 4 tsk paprika.
- 2 tsk sukker.
- 4 tsk salt.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tilberedning:
Ras el Hanout
1 Kom nelliker, peberkorn, fennikelkorn og cayennepeber i en morter og knus dem til fint pulver. Riv muskatnødderne.
2 Bland de malede krydderier sammen med de øvrige ingredienser.
3 Kom Krydderiblandingen i en tæt glasbeholder.
Se også min opskrift på Marokkansk kylling med kanel.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar