Hjemmelavet krydderi: Ras-el-Hanout

Ras-el-Hanout er et marokkansk krydderi, som man må have i sit køkken, hvis man skal være klar til at eksperimentere med afrikanske og andre fremmede køkkener. Det kan ikke fås i et almindelig supermarked. Men det er til gengæld let af lave selv.

Da jeg skulle tilberede en marokkansk kyllingeret, manglede jeg krydderiet. Jeg måtte så i gang med selv at finde ud af, hvad det bestod af og håbede så, at jeg havde de rigtige krydderier til blandingen.

Jeg blandede en stor portion, som jeg kan have stående i krydderiskuffen.

Ras-el-Hanout

Ras-el-Hanout:
  • 2-3 stk nelliker
  • 10 peberkorn
  • 3 tsk fennikelkorn
  • 8 tørrede cayennepeber
  • 1½ muskatnød
  • 6 tsk stødt gurkemeje
  • 4 tsk spidskommen
  • 4 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 4 tsk stødt kanel
  • 3 tsk stødt koriander
  • 3 tsk stødt allehånde
  • 4 tsk paprika
  • 2 tsk sukker
  • 4 tsk salt

Kom nelliker, peberkorn, fennikelkorn og cayennepeber i en morter og knus dem til fint pulver. Riv muskatnødderne.

Bland dem sammen med de øvrige ingredienser.

Søgeord: Ras-el-Hanout, Marokko, Marokkansk, Krydderi

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: