Marokkansk kylling med kanel

Der findes et utal af variationer af kylling med kanel. Jeg synes, at det kan være svært at få kanelsmagen ind i kyllingen. Hvis det skal lade gøre må man nok lægge en kylling i marinade i mindst et døgn. Man kan også sprøjte det ind i kyllingen.

Men jeg er nu fast besluttet på at gøre eksperimentet, indtil jeg finder frem til den rette kanelsmag.

Denne opskrift som jeg beskriver har, har ikke en gennemgribende kanelsmag, selv om der er masser af kanel i retten. Men til gengæld er det en af de mest velsmagende kyllingeretter jeg længe har smagt.

Til denne opskrift skal man bruge det marokkanske krydderi Ras el Hanout. Da jeg ikke kunne få krydderiet i vores brugs måtte jeg finde ud af at blande det selv. Jeg har lavet en lille “sidehistorie” om, hvordan jeg blandede krydderiet.

Jeg serverede en salat med appelsin og spinat samt en couscous til retten.

Marokkansk kylling

Opskrift på Ras el Hanout kylling (8 personer)

  • 1 kylling
  • 1 citron
  • 8 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 stk ingefær på 3 cm
  • 2 spsk Ras el Hanout
  • 2 spsk ahornsirup
  • 5 store gule løg (zittauerløg)
  • 5 store rødløg
  • 1 håndfuld rosiner
  • 2 spsk Danblue
  • 1 tsk safran eller 5 tråde
  • 2 dl vand
  • 2 – 3 røde chilifrugter
  • 4 kanelstænger
  • Olivenolie til stegning
  • 1 tsk salt

Start med at lægge rosinerne i blød i kogt lunken vand.

Kyllingen parteres. Del kyllingen i to. Skær lårene og vingerne af og del de to halve kyllingedele i hver 4 stykker. Læg kyllingestykkerne i en skål og pres citronen over. Lad kyllingen trække i ca 10 min.

Rens hvidløget og knus det. Skræl ingefæren og riv den. Skyl og hak korianderen.
Bland en marinade af hvidløg, ingefær, koriander, Ras el Hout og ahornsirup. Hæld marinaden over kyllingen og vend kyllingestykkerne godt rundt i marianden. Lad den stå og trække, mens løgene ordnes.

Skræl løgene og del dem i 8 stykker hver. Varm olien op i en gryde og svits løgene i olien.

Marokkansk kylling

Kom kyllingestykkerne ned til løgene og vend dem god. Sørg for at få hele marinaden med.

Si vandet fra rosinerne og kom dem ned i gryden sammen med Danablue, safran kanelstænger, de hele chilifrugter, salt og vand. Lad retten simre i 20 minutter med låg på.

Kom gryden i ovnen eller hæld retten over i et ovnfast fad med låg, og steg retten færdig i ovnen ved 200 grader i 1 time.

Couscous med appelsin og citron
  • 1 dl couscous
  • 2½ dl vand
  • 1 kvist timian
  • 2 fed hvidløg
  • ½ chili
  • Skal af 1 citron
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk salt
  • Reven skal af 1 appelsin
  • Saft af ½ appelsin
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk hakket persille

Kog vandet og hæld det over couscous’en. Lad det stå i 10 min. Riv bladene af timiankvisten ned i. Rens hvidløgene. Skyld chilien, fjern de hvide kerner. Hak chilien og hvidløgene sammen. Skyl citronen og appelsinen og riv skallen, hak persillen. Bland det hele sammen i couscous’en og smag til med spidskommen og salt.

Salat med spinat og appelsin
  • 2 appelsiner
  • 20 blade spinat
  • 1 rødløg
  • 20 sorte oliven

Skræl appelsinerne og fjern den hvide skal. Skær appelsinerne i ½ cm tykke skiver, og skær kødet fri af hinderne. Skyl spinaten og læg spinat og appelsiner i en skål lagvis. Fordel de sorte oliven over. Skræl rødløget og skær det i tynde skiver. Fordel løgringene over salaten.

Dressing
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike

Blandes og hældes over salaten.

Søgeord: Kylling, Kanelkylling, Marokkansk, Ras-el-Hanout

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: