Tapas-night med masser af smag
Så er det ved at være tapas-night: Fredag, og jeg har sådan en dejlig fornemmelse, når fredagen nærmer sig.
Menuen denne fredag er sammensat af chorizo, figner, røget hellefisk, og gedeost og æbler. Der er masser af smagsoplevelser, og også lidt forår med æbler og ikke mindst en dessert med blårbær.
- Chorizo med figner
- Røget hellefisk på syltede bønnespirer
- Bagt gedost med karamelliserede æbler
Alle opskrifter er til 4 personer.
Chorizo-tapas med figner
- ½ chorizopølse (økologisk fra COOP)
- 5 tørrede figner
- Olivenolie til stegning
- 1 håndfuld persille
- ½ dl ahornsirup
Skær chorizopølsen i tynde skiver. Skær fignerne i tynde strimler. Ca. den samme mængde figner som chorizopølser. Varm olien på en pande og steg pølser og figner til pølserne bliver sprøde. Kom dem over i en skål og hæld sirup over.
Anrettes på 4 tallerkener og drysses med persille.
Røget hellefisk på bønnespirer
- 4 skiver røget hellefisk
- 1 ds syltede bønnespirer
- 1 tsk dijonsennep
- ½ tsk salt
- 1 skvæt rød balsamicoeddike
Kom bønnespirerne i en si, og lad dem dryppe af. Vend dem i dijonsennep og smag til med salt og balsamicoeddike.
Del hver skive hellefisk i to og rul dem sammen. Anret bønnespirerne på tallerkenerne og læg ruller af hellefisk over. Pynt med dild.
Bagt gedeost med karamelliserede æbler
- 4 tynde skiver brød
- 1 rulle gedeost
- Olivenolie til at smøre på brødet
- 2 æbler
- 2 kviste timian
- 1 spsk sukker
- Salt
- 1 spsk smør
Tænd ovnen på 200 g. Læg brødskiverne på en bagerist med bagepapir. Pensl brødene med olivenolie. Skær ½ cm tykke skiver gedeost og læg dem på brødet. Sæt brødene i ovnen og bage dem til osten hæver.
Vask æblerne. Fjern kernehuset og skær dem i både. Varm smørret på panden og steg æblerne med svag varme. Kom sukkeret på efter nogle få minutter, sammen med timianbladene. Steg æblerne ved svag varme. De skal være bløde men ikke stege ud.
Anret brødene på tallerkener med de karamelliserede æbler.
Vi drak en italiensk vin til.
Søgeord: : Chroizo, Hellefisk. Gedeost, Tapas
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar