Appelsinkage: Sødt og syrligt

Jeg smagte denne skønne appelsinkage hos venner og måtte jeg bare bage kagen.Til en marokkansk ret som kylling i Ras-el-Hanout, som jeg tidligere har beskrevet, skal man naturligvis have en marokkansk dessert. Den har en fantastisk smag af appelsinskal og appelsin kombineret med chokolade. Det er en kage, man er nødt til at tage to stykker af.

Marokkansk appelsinkage

Marokkansk appelsinkage

Ingredienser

  • 4 æg.
  • 2 dl sukker.
  • Vaniljekorn af 1 stang vanilje.
  • 150 g smør.
  • 75 g mandler.
  • 25 g mandelmel.
  • 50 g mørk chokolade.
  • Revet skal af 3 appelsiner.
  • 1 tsk bagepulver.
  • 200 g mel.
  • 1 tsk kardemomme.
Sirup
  • Saft af 3 appelsiner.
  • Saft af 1 citron.
  • 1 dl sukker.

Tilberedningstid: I alt 60 minutter

Bagetid: 35 – 40 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Tilberedning:
Appelsinkage

1 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tag noget af sukkeret og mas kornene ud i sukkeret.

2 Pisk æg, sukker og vaniljesukkeret til det skummer.

3 Hak mandlerne fint. Hak den mørke chokolade groft. Riv appelsinerne. Rør det i æggeblandingen sammen med mandelmelet.

4 Smelt smørret og rør det i blandingen.

5 Bland mel, bagepulver og kardemomme og si det og vend det i til sidst.

6 Kom bagepapir på bunden af en springform på 21 – 22 cm i diameter, inden du lukker siderne sammen. Klip det overskydende papir af. Smør både bund og sider med smør.

7 Hæld dejen i formen og bag kagen i en forvarmet ovn i 35 – 40 minutter. Mærk om kagen er færdig med en strikkepind eller lignende. Hvis der ikke hænger noget dej ved, er den færdig.

Mens kagen er i ovnen tilberedes siruppen:

8 Pres saften af appelsiner og citron og kom det i en gryde sammen med sukkeret. Det koges op og simrer ca. 5 minutter.

9 Siruppen skal holdes varm indtil kagen kommer ud af ovnen, og hældes over kagen med det samme. Prik eventuelt nogle huller i kagen, så saften nemmer siver ned i kagen.

Kagen skal blive i formen indtil den skal serveres.

10 Pynt kagen med flormelis og fintrevet chokolade og server den som dessert – og dagen efter til en kop kaffe i forårssolen på terrassen.

Marokkansk appelsinkage

Streg

Se også min opskrift på krydderkage.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: