PannaCotta a limone – en kraftig dessert
PannaCotta – som betyder kogt fløde – er den italienske pandant til den franske Creme Brûlé. Der er den fordel ved Panna Cotta, at den er noget hurtigere at tilberede. Det er dog vigtigt at selve Panna Cottaen er frisk og ikke for sød, og at siruppen, som jeg godt kan lide at komme oven på, ikke bliver for dominerende.
Der skal være en fin balance mellem PannaCotta’en og siruppen, så de to smagsnuancer komplementerer hinanden.
En anden vigtig anbefaling. Server en lille portion, da smagen er meget kraftig.
Denne citron-Panna Cotta har den perfekte balance mellem sødt og surt.
Opskrift på PanaCotta: (6 personer)
PannaCotta Creme
- 2 blade husblas
- ½ l piskefløde
- 1 vaniljestang
- 1 tsk revet citronskal
- ½ del rørsukker
Citronsirup
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- Saft og skal af 1 økologisk citron
- ¼ l piskefløde
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Vask citronen, riv skallen og sæt til side.
Kom fløden sammen med vaniljestangen og kornene i en gryde, og varm den forsigtigt op. Tilsæt rørsukker og 1 tsk af den revne citronskal, og lade det simre et par minutter.
Tag gryden af kog og tag vaniljestangen op. Knus husblassen fri for vand og kom den ned i gryden, mens der røres godt. Lad flødeblanding køle lidt af før den hældes op i 6 portionsglas. Kom husholdningsfilm over cremen, så den rører cremen.
Sæt glassene i køleskabet i mindst 4 timer.
Citronsiruppen tilberedes imens. Bring vand og sukker i kog. Lad det småkoge indtil sukkeret er opløst. Tilsæt saft og citronskal. Lad det koge i 2-4 minutter.
Hæld siruppen op i en skål og sæt den i køleskabet med film over.
Inden serveringen hældes siruppen over Panna Cottaen. Pisk flødeskummen og anret en lille top oven på siruppen. Pynt evt. med citronmelisse.
Man kan undlade flødeskummet.
Har du prøvet min citrontærte? Se opskriften her.
Søgeord: Panna, Cotta, Pannacotta, Citrusdessert, Citrondessert, Citronkage
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar