Skagenlapper med Ølandshvede

Skagenlapper med Ølandshvede. Jeg ville gerne bage nogle Skagenlapper med en smule groft mel i til morgenbordet. Jeg fandt noget fuldkorns Ølandshvede, som jeg besluttede at blande med Meyers hvedemel.

Jeg skulle ælte dejen med en træske i hånden. Det betød, at jeg ikke fik dejen æltet så meget, så den kunne klare glutenprøven. Derfor besluttede jeg mig at lade dejen stå på køkkenbordet i stedet for at komme den køleskabet. Så er der større chance for at dejen selv kan udvikle de lange strenge, som er karakteristisk for den koldhævede dej.

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg prøver det.

Skagenlapper med Ølandshvede.

Skagenlapper

  • 6 dl vand
  • 10 g gær
  • 2½ dl 1,5 pct. yoghurt fra Thise
  • 200 g fuldkorns ø-landshvede
  • 800 g hvedemel
  • 20 g salt

Opløs gæren i vandet. Hæld yoghurt i og rør sammen. Kom fuldkorns ø-landshvede, hvedemel og salt i og ælt det godt igennem. Dejen er lidt klæg. Lad dejen hæve på køkkenbordet til næste dag. Minimum 12 timer.

Kom dejen ud på et melstrøet køkkenbord. Rul dejen ud til en aflang firkant på 21/2 mm i højden. Fold den ene langside ind over 2/3 af siden og fold den resterende del over den foldede side.

Skagenlapper

Skær dejen i 16 stykker og dyp dem i solsikkefrø inden de lægges på en plade med bagepapir. Strø blåbirkes over dem med det samme.

Lad dem hæve ½ time og bag dem i 20 min ved 230 g.

Søgeord: Skagenlapper, Morgenbrød, Ølandshvede, Hvedemel

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: