Macarons mundbidder af søde sager

Macarons er en helt speciel fransk makron-lignende lille kage, som man kan få i mange forskellige farver og med mange smagsvarianter, afhængig af farven på kagen.

Macarons

 

Min datter Anne Christine og jeg er vilde med franske kager, og vi kan løbe langt for at få fat i dem. Heldigvis er der en fransk konditor lige om hjørnet, hvor Anne Christine bor, og vi trykker næserne flade, når vi går forbi, inden vi bestemmer os for hvilken kage vi skal købe.

Påsken står for døren, og pastelfarver hører påsken til, derfor synes jeg, at det er oplagt at bage Macarons.

Macarons

Det er egentlig ikke så vanskeligt, bortset fra at man skal have gang i flere forskellige skåle og sprøjteposer, samtidig med at der skal tilberedes lige så mange slags fyld som farver.

Jeg besluttede mig for fire farver: Blå, grøn, gul og pink.

Der er dog en større udfordring med at lave Macarons end at bage dem! De smager forbandet godt, og man er nødt til smage alle farver. Heldigvis kan de fryses, og jeg skyndte mig at fryse dem, efter at Karsten og jeg havde delt en af hver.

Ingredienser:

Der blev ca 35 Macarons ud af den portion jeg bagte.

  • 200 g mandelmel.
  • 300 g flourmelis.
  • 150 g æggehvider.
  • 1/2 tsk salt.
  • 100 g sukker.
  • Frugtfarverne blå, gul, rød og grøn.
Grundfyld:
  • 1/2 dl fløde.
  • 100 g hvid chokolade.
  • 50 g smør.
Myntefyld:
  • 6 blade mynte.
  • Grøn frugtfarve.

Hindbærfyld:
  • 50 g hindbær.
Violfyld:
  • 1 spsk kandiserede violer
  • Blå frugtfarve
Fyld til de gule macarons
  • 1 spsk lemon curd
    2 spsk flødeost

 

 

 

 

Tilberedning:
Macarons, mundbidder af søde sager

1 Pisk æggehviderne stive sammen med saltet. Pisk sukkeret i lidt af gangen til det bliver en tyk marengsmasse.

2 Si mandelmel og flormelis sammen. Vend det i marengsmassen.

3 Fordel marengsmassen i fire skåle, og bland frugtfarverne i hver sin skål, så du har en skål med blå, en med gul, en med grøn og en med pink. Massen må ikke være så stiv, at den danner toppe, når man lægger en skefuld på en tallerken. Massen bliver dog som regel blød, når den kommes i en sprøjtepose, så jeg gik bare igang.

4 Kom marengsmassen i sprøjteposer med en rund dyse. Jeg brugte sprøjteposer af plastik, hvor jeg klippede det yderste af spidsen af. Med et hul på 3 mm i diameter. Så er det nemmest at styre.

5 Sprøjt marengsmassen ud i runde mønter på 2 1/2 cm i diameter på en bageplade med bagepapir. Når alle makroner er lavet, bankes pladen et par gange i bordet for at få luftboblerne ud af marengsmassen.

6 Lad marengsmassen stå på pladerne og stivne 1 time.

7 Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Sæt pladen i ovnen og skru ned til 140 grader. Bag marengsen i 12 min. De skal helst ikke tage farve.

8 Lad dem stå på bagepapiret indtil de er kolde. Træk dem forsigtig af papiret.

Fyld: Der tilberedes en grundfyld til de grønne, blå og pink macarons.
Grundfyld:

9 Kog fløden op og tag den af varmen. Kom den hvide chokolade i fløden. Når den er smeltet kommes smørret i og røres rundt, indtil det også er smeltet. Sættes i køleskabet.Myntefyld:

10 Hak mynten fint og tag 1/3 af grundfyldet og bland det i sammen med lidt frugtfarve

Hindbærfyld:

11 Blend hindbærrene og bland dem i 1/3 af grundfyldet

Violfyld:

12 Blend de kandiserede violer og bland dem i 1/3 af grundfyldet sammen med et par dråber blå frugtfarve.

Fyld til de gule macarons:

13 Bland ingredienserne sammen til en ensartet creme.

14 Fyld de afkølede macarons med de respektive fyld. Fyldet kommes mellem de flade sider af de bagte macarons. De er velegnede til frysning.

God fornøjelse.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: