Den lette lagkage, som også er en god dessert: Brombærkage med mandelbund og brombærmousse

Denne brombærkage er lavet på vilde brombær, som jeg har plukket på vores grund. Det var helt tilfældigt, at jeg opdagede, at vi havde rigtige brombær på grunden sidste år.

Når jeg siger rigtige, så mener jeg vilde brombær. De vilde brombær smager nemlig af noget mere end de brombær man har i haven. Det er godt nok lidt af en udfordring at plukke dem på grund af torne, og så er de bedste og største brombær altid sværest at få fat i.

Min intention var at bage en kage som har flere lag, og som ud over at skulle smage godt også skulle være flot. Derfor denne kage, som skulle serveres til nogle særlige gæster.

Mandelbunden er sød, derfor kom jeg citronsaften i brombærrene, så den kunne modsvare den søde bund. Til sidst sluttede jeg af med en sød brombærgelé.

Brombærkage på mandelbund med brombærgelé

Mandelbund:

  • 3 æg
  • 150 g rørsukker
  • 75 g mandler
  • 105 g hvedemel
  • 1½ vaniljestang

Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps. Blend mandlerne fint, som mandelmel. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland mel, mandelmel og vaniljekorn godt, og vend det sammen med æggesnapsen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på 22 cm, og smør både bund og sider med smør. Kom mandel og æggeblandingen i springformen.

Mandelbunden bages ved 175 grader i 30 minutter. Tag mandelbunden ud og vend den ud på bagepapir strøet med sukker. Lad den køle af, men du tilbereder brombærmoussen

Brombærmousse:

  • 3 blade husblas
  • 300 g bær
  • 100 g sukker
  • Skal og saft af 1 citron
  • Korn af ½ vaniljestang
  • 2½ dl piskefløde

Kom husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Riv citronen på et rivejern. Pres saften ud af citronen.

Kom bær, sukker, vaniljekorn, citronskal og citronsaft i en gryde og varm det langsomt op. Lad det koge til bærrene er kogt godt ud. Det tager ca. 15 minutter. Blend bærrene med en stavblender, eller hvad du har af blender.

Knus husblassen fri for vand og kom det ned i frugtmosen under omrøring. Kom frugtmosen op i en skål og lad den køle af.

Pisk fløden til en blød skum og bland det sammen med frugtmosen.

Læg kagefolie i springformen, hvis du har. Jeg brugte almindelig husholdningsfilm i stedet for kagefolie. Det er bare vigtigt, at filmen dækker alle sider. Det havde dog nok ikke gået i Den Store Bagedyst, da husholdningsfilmen efterlader striber i moussen.

Kom mandelbunden ned i formen og bred brombærmoussen ud over bunden. Sæt kagen i køleskabet. Mens du tilbereder geléen.

Brombærgelé

  • 250 g bær
  • 75 g sukker
  • 4 blade husblas

Læg husblassen i koldt vand. Kom bær og sukker i en gryde og varm det langsomt op. Kog det indtil bærrene er kogt ud. Det tager ca. 15 minutter. Si frugtmosen, knus husblassen fri for vand og kom den ned i den siede frugtsaft under omrøring.

Saften køles ned uden den dog bliver for stiv. Når saften er tyktflydende tages kagen ud af køleskabet, og saften bredes ud over kagen. Sæt kagen tilbage i køleskabet.

Når geléen er stivnet tages kagen ud af formen og sættes på et kagefad. Kagen skal være på køl indtil den serveres.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: