Det nemme, sunde, smagfulde: Spaghetti med laks, hvide asparges og feta/avocadocreme

Nem at tilberede, fylder ikke meget.

Opskriften er til 2 personer

  • 60 g båndspagetti
  • 4 hvide asparges
  • 10 markchampignoner
  • 20 g smør til stegning
  • 150 g røget lakserester

Creme af avocado og feta

  • 100 g fetaost
  • 11/2 dl yoghurt naturel 1,5 %
  • Revet skal af 1 citron
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk Dijon sennep med estragon
  • Salt og peber

2 kviste løvstikke til at drysse over retten.

Start med at sætte spaghettien over. Gå derefter i gang med at tilberede cremen:

Blend avocado, feta, olivenolie og yoghurt. Bland den revne citronskal og saft i cremen. Derefter senneppen. Smag til med salt og peber.

Rens champignonerne. Skræl de hvide asparges og skær det træede af. Steg champignoner og asparges i smørret. Tag aspargesen af panden, når de er stegte. Kom laksen på panden til champignonerne og steg dem i nogle få minutter. Pas på at laksen ikke bliver for gennemstegt. Kom til sidst den kogte og afdryppede spaghetti over på panden og vend den sammen med laksen og champignonerne.

Server spaghettiretten i en dyb tallerken med de hvide stegte asparges ovenpå sammen med avocado/fetacremen. Hak løvstikken og drys den på retten, eller læg på som hele blade.

 

Røget lakserester er godt at have i fryseren. Det er nemt at have med at gøre og det er et godt alternativ til kødretter.

Løvstikke er godt som krydderi til den røgede laks, og jeg har en løvstikke i urtehaven, som bliver kæmpestor, så det er bare om at bruge løs af den.

Søndag middag var i min barndom dagen, hvor man fik noget lidt bedre mad.

Middagen blev serveret midt på dagen. Det ændrede sig dog efterhånden til, at lørdag aften blev dagen, hvor man gjorde mere ud af maden.

Søndag er i dag for os i hvert fald, dagen hvor vi har lyst til noget meget let.

Flere bruger også søndag formiddag til at spise brunch, hvorfor man ikke har så stor lyst til en større middag om aftenen.

Drik en frisk hvidvin til.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: