Hjemmelavede makroner: Nemt, hyggeligt og velsmagende

En god lille kage-snack eller tilbehør til andre desserter

Der bliver 40 makroner ud af portionen, som kan holde sig et par uger i en tætsluttende kagedåse.

Opskrift:

  • 1/2 vaniljestang
  • 250 g flormelis
  • 250 g mandelmel (smuttede mandler hakket i en foodprocessor kan også bruges)
  • 110 g æggehvider
  • 40 g orangemarmelade

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i lidt flormelis. Skold og smut mandlerne og hak dem til mel i en foodprocessor, hvis du ikke har mandelmel.

Pisk æggehvider, mandelmel, vaniljesukker og flormelis sammen. Tilsæt marmeladen.

Fyld massen i en sprøjtepose med en 9 eller 10 mm rund tylle. Jeg havde kun tyller med takker. Derfor fik mine makroner riller.

Sprøjt massen ud på en bageplade med bagepapir til ca. 40 makroner i størrrelse med en 5-krone.

Bag makronerne i en forvarmet ovn på 160 gr varmluft i 15-20 minutter. Hold øje med dem. De bliver hurtig brune.

Der er stor forskel på de makroner man kan købe. Der er for så vidt ikke noget galt med dem.

Men hvis man nu skal lave en super dessert med makroner, så må de godt være lidt mere specielle. Altså smage af mere end bare sukker og æggehvide.

Jeg har sammensat en rabarbertrifli med creme anglaise til vores fredagstapas. De hjemmebagte makroner passer perfekt hertil.

De har smag af marcipan og appelsin. De er lidt bløde på grund af mandlerne.

De er relativt hurtige at bage, så der er ingen grund til at få præstationsangst og stress.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: