Hjemmelavede tynde, sprøde pizzaer: Det er nemmere end du måske tror

Jeg bager små pizzaer.
Det er sjovere at få flere slags.
De bliver også mere overkommelige at spise.

Dejen formes som boller til 6 små pizzaer. Hvis du vi have større pizzaer kan du vælge at forme 3-4 boller. Pizzaerne skal helst spises i det øjeblik de tages ud af ovnen, men de kan også fryses.

Pizzadej:

  • 2½ dl koldt vand
  • 5 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 10 gr havsalt
  • 1/2 dl olivenolie

Ælt dejen grundigt sammen. Lav en glutentest ved at tage et stykke dej og stræk det lige så forsigtigt ud mellem hænderne, som du kan se på det lille billede til højre. Holder dejen, så er den klar. Form 6 eller flere små boller og læg dem på en melstrøet tallerken, kom film over og læg dem i køleskabet til næste dag.

Tag bollerne ud. Sæt en bagesten i ovnen og sæt ovnen på 250 grader varmluft.

Gør fyldet klar:

Grundfyld til alle pizzaer:

  • 1 stor dåse koncentreret tomatpure 140 g
  • 250 g revet Mozzarella
  • 4-6 fed hvidløg
  • Tørret oregano
  • Chilipulver
  • Salt og peber
  • 1 løg hakket fint
  • Sorte oliven

Øvrigt fyld til tre slags pizzaer: (2 pizzaer af hver)

  1. Ansjoser i olie 50 g
  2. 50 g Gorgonzola
  3. ½ Chorizopølse, helst økologisk

Kom masser af mel på køkkenbordet. Tag en bolle og rul den ud. Strø et tyndt lag koncentreret tomatpure på dejen. Strø et pænt lag revet Mozzarella oven på. Strø hakkede løg oven på. Fordel presset hvidløg over osten og løgene, og drys krydderierne på.

1. Pizza med ansjoser.

Fordel 4 ansjoser på pizzaen og fordel en håndfuld sorte oliven på pizzaen.

Pizzaerne bages i ovnen indtil osten er smeltet og dejen er gylden.


Hold øje med ovnen.
Det går hurtigt. Max 5 minutter.

 

2. Pizza med Gorgonzola.

Fordel tynde skiver ost oven på grundfyldet og herefter en håndfuld sorte oliven.

3. Pizza med Chorizo.

Fordel tynde skiver pølse på grundfyldet og en håndfuld sorte oliven.

Jeg serverer en chili-olie til pizzaerne, så man kan gøre pizzaen stærkere, hvis man har lyst til det.

Jeg er stadig dybt nedtrykt over begivenhederne i Manchester i går, men livet skal jo gå videre – og det gør det i dag her på bloggen med en lille, nem opskrift på hjemmelavet pizza.

Pizzaer skal efter min mening være tynde og dejen crispy, fyldet skal være simpelt og samtidig smage af noget. Jeg tror endelig at jeg har fundet løsningen.

Jeg bruger selvfølgelig en bagesten, men har tidligere haft svært ved at få dem ind i ovnen uden at de sorte oliven eller andet fyld falder af.

Løsningen er mel, masser af mel på køkkenbordet, hvor pizzaen gøres klar. Det er også vigtig med en god pizzaspatel også med masser af mel på.

Dejen skal laves dagen før. Det er et must. Dejen skal æltes grundigt, og skal kunne klare en glutentest, som jeg har skrevet om nogle gange, og fundet en lille illustrativ YouTube-video om, her.

Jeg ruller ikke dejen, men løfter den rund i hånden. Det er derfor vigtigt, at dejen kan klare glutentesten.

Indtil man har fået taget på det, kan man selvfølgelig rulle pizzaen ud, bare der er masser af mel på bordet, så pizzaen ligger løst og det er lige til at få spatelen ind under pizzaen.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: