Mazarinkage med nøddetopping

Der er 10 km. til nærmeste bager,
men det skulle ikke stå i vejen for
god kage til kaffen

Jeg besluttede mig for at sammensætte min egen mazarinkage, som jeg håber, at flere kan få glæde af. Det er ikke så svært, men det kræver tålmodighed og tid.

Processen kan deles op i tre dele:

  • Mørdej
  • Mazarinfyld
  • Nøddefyld

Mørdej:

  • 225 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • 60 g flormelis
  • ½ tsk salt
  • Smør til at smøre tærteformen

Jeg blander dejen på en foodprocessor. Det er super nemt. Man kan selvfølgelig også blande dejen i hånden. Kom melet i foodprocessoren, hak smørret i mindre stykker og kom det i. Kom ægget i sammen med flormelis og salt. Start foodprocessoren og lad den køre til dejen har samlet sig.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter. Form dejen til en bolle, læg den midt i formen og tryk den flad og godt op i kanterne. Skær den overskydende dej af langs kanten. Bag tærten i 12 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Tag den ud og stil den til side.

Mazarinmasse:

  • 150 g mandler (mandelmel er også velegnet)
  • 100 g blød smør
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg
  • 50 g mel
  • Korn af ½ vaniljestang

Smut mandlerne og hak dem til mel i en elektrisk hakker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i lidt af sukkeret. Bland ingredienserne sammen og fordel det i den bagte mørdejstærte. Stil tærten i den varme ovn og bag den i 15 minutter, til den er gylden. Tag tærten ud.

Nøddefyld:

  • 200 g hasselnødder
  • 175 g sukker
  • 175 g brun farin
  • 50 g smør
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk hvedemel

Kom hasselnødderne på en plade med bagepapir og rist nødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader. Tag dem ud og hak dem groft.

Smelt smørret i en gryde og kom sukker, brun farin og fløde i. Når det hele er blevet en flydende masse kommes de hakkede nødder i sammen med melet. Lad det småsimre et par minutter.

Fordel nøddemassen over mazarinen på tærten og bag den færdig på 175 grader til nøddemassen bobler og har fået farve. Det tager ca 15 minutter.

Tag tærten ud og lad den køle af. Pynt kagen med mørk chokolade.

Jeg brugte 50 g. mørk chokolade smeltet over vandbad.

Jeg elsker at bage kager. Jeg vil også gerne udfordre mig selv, og bage nogle kager, som jeg skal bruge lidt energi på.

I dag har jeg besluttet mig for at bage en mazarinkage. Jeg var nødt til at gå på opdagelse på nettet, og jeg blev noget forundret over at der ikke poppede flere opskrifter op.

Jeg kunne ikke finde en, som jeg synes svarede til en mazarinkage, som jeg forstår den skal være.

Min mazarinkage smager godt til en dejlig espresso med varm mælk. Kan også anbefales til dessert.

Den slår bagerens nøddemazarin, hvis jeg skal tro min elskede husbond, og han er ekspert og kritisk.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: