Chorizo med figner og løvstikkepesto

Dette er en ret, som er nem og hurtig at lave, passer godt til at glas vin imens den tilberedes, og med masser af smag.

Start med at stege pølserne, de kan fint stege mens pestoen tilberedes.

Opskriften er til 2 personer

  • 8 små italienske chorizo pølser
  • 8 små tørrede figner
  • Et skvæt sød sherry (Pedro Ximenez Los Amigos)
  • Et skvæt halvtør sherry (Fino Don Benigno)

Skær pølserne i mundrette bidder, skær fignerne i små stykker. Varm en pande op og steg pølserne til de har taget farve. Kom fignerne ved og hæld sherryen over. Lad det hele stege til de er blevet lettere karamelliseret. Pas på det brænder let på.

Løvstikkepesto

  • To håndfulde blade af løvstikke
  • 1 dl hasselnødder
  • 2 dl oliveolie
  • 2 fed hvidløg
  • Et stykke parmesan ca 20 g
  • En smule salt
  • Revet skal af en økologisk citron

Kom det hele i en foodprocessoren og blend det til en tyktflydende pesto.

Radicciosalat med kapers

Dressing:

  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk rød balsamicoeddike
  • 1 sps ahornsirup

Skær salaten i fine strimler, kom nogle kapers over.

Kom dressingen over. Anret de stegte pølser med fignerne oven på salaten. Server løvstikkepestoen til, med et godt madbrød. Der er gode brødopskrifter her på bloggen.

Efter en lang dag med tog frem og tilbage mellem København og Skanderborg, og et spændende symposium om diabetes under graviditeten, kunne man fristes til at hoppe direkte i seng, for at være frisk til næste dags arbejde.

Det er bare også vigtigt, at pleje min kærlighed og livsledsager. Det er også godt at få drøftet dagens oplevelser igennem.

Derfor havde jeg meddelt min skønne mand som bragte mig til stationen kl. 6.30 om morgenen og hentede mig igen kl. 19.30, at jeg gerne ville spise sammen med ham, når jeg kom hjem.

Jeg måtte jo så finde på noget lækkert, hurtigt og nemt at lave. Noget som vi havde i huset.

Vi havde små lækre italienske chorizo pølser, nogle figner, salat og løvstikke, og så selvfølgelig et koldhævet brød med ølandshvede.

Menuen blev chorizo stegt i sherry sammen med figner, radiccio salat og pesto af løvstikke.

Vi drak en glad Amarone del Valpolicella fra 2013 til. Den matchede fint retten med dens sødme og tunge smag.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: