Grisini med spinat til løvstikke-pestoen

Grisini med spinat kan laves lige før de skal spises, så er de bedst. Men de kan holde sig i et par dage i en lufttæt plastikpose.

Ca. 60 grisini med spinat
  • 50 g hakket frosset spinat
  • 10 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 200 g groft ølandshvede
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk salt

Spinaten tøs op. Kom gær, vand mel og salt i en skål. Ælt dejen godt igennem til den er smidig. Kom spinaten i.

Hæver 1 time. Rul dejen ud til en firkant på ½ cm i trykkelsen og 20 cm i bredden. De bliver længere når de bliver snoet. Skær strimler på 1 cm i bredden. Sno dem og læg dem på en bageplade.

Bages ved 200 g varmluft i 10 minutter eller til de er gyldne.

Opskriften på løvstikke-pesto finder du også her på bloggen.

Det er sommer og højsæson for gode snacks til drinks på terrassen.

Grisini er godt, fordi det fylder lidt mere end nødder og chips, og kan hjemmelaves i mange varianter.

jeg har tidligere lagt en Grisini-opskrift ud på bloggen i forbindelse med en tapas-menu.

Her kommer en  opskrift til – denne gang med spinat i dejen.

Hvis man vil servere en drink inden maden synes jeg, at der også skal være noget at spise til, uden at man bliver for mæt.

Et par Grisini-stænger mætter ikke så meget, og så passer disse Grisini med spinat rigtig godt til en pesto. Det kan være pestoer i alle mulige afskygninger.

Jeg hælder mest til pesto af basilikum og løvstikke. Det er endnu ikke lykkedes mig at lave pesto af ramsløg. Jeg tør simpelthen ikke, fordi vilde ramsløg kan forveksles med planter, der er giftige.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: