Brug 15 minutter på at lave dit eget syltetøj

Hjemmelavet syltetøj er hurtigt og nemt, og det er nu mere lækkert end det man kan købe – ikke mindst på grund af bevidstheden om, at det er hjemmelavet.

Opskrift på to glas jordbær-rabarbermarmelade:

  • 300 g rabarber (jorbærrabarber)
  • 400 g jordbær
  • 600 g sukker
  • Saft af en citron
  • 1 tsk geleeingspulver

Skyl og rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Rens jordbærrene og halvér dem

Kom dem i en gryde og hæld citronsaft og sukker over. Bring frugten langsomt i kog. Lad dem koge ca 10 minutter til rabarberne er møre. Blend de kogte bær med en stavblender. Bring dem i kog igen. Bland geleringsmidlet med lidt sukker og drys det over marmeladen. Lad den koge 1-2 minutter.

Kom marmeladen i glas skyllet med Atamon.

Syltesæsonen er startet. Så snart jordbærrene er fremme, skal jeg i gang med at sylte.

I år har jeg besluttet at mit syltetøj eller marmelade skal i lidt mindre glas.

Jeg har i mange år brugt glas, som jeg har gemt, når jeg har købt sild og andre madvarer på glas.

Efterhånden er jeg ved at blive irriteret over syltetøjsglas med sildemærke på låget.

Derfor har jeg købt helt nye glas i to størrelse. De er netop ankommet, så dem vil jeg bruge fremadrettet.

Mit først sylteprojekt var af mindre størrelse. Jeg havde nogle flotte jordbær tilbage fra en middag. De skulle nødig gå til spilde.

Min mand Karsten er ikke så begejstret for at spise friske jordbær. Så enten skulle jeg lave grød eller marmelade.

Det blev til en lille portion jordbærmarmelade med rabarber fra haven.

Kogt med citronsaft gjorde marmeladen dejlig frisk.

Jeg bruger ikke Atamon i mit syltetøj eller marmelade. Jeg skyller glassene først i kogt vand og derefter i Atamon umiddelbart inden jeg bruger dem.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: