Trøffelmus og pølsehorn

Opskrift på trøffelmus:

  • 50 g havregryn
  • 50 g mandler
  • 20 store økologiske dadler
  • 1 stang vanilje
  • 2 tsk flormelis
  • 4 spsk kakaopulver
  • 2 spsk kokosmel

Pynt:

  • Chokoladekrymmel
    Slik til ører, øjne og hale
  • Flæk vaniljestangen. Kom alle ingredienser op i en blender eller foodprocessor. Lad foodprocessoren køre til ingredienserne er blevet en sammenhængende masse.

Form trøffelmassen til mus i passende størrelse. Trøflerne kan pyntes med det slik og det krymmel man synes.

Weekendens vejr bød ikke på megen udendørs aktivitet, så Osvald og jeg tog i svømmehallen lørdag for at samle appetit til næste bageaktivitet:

Pølsehorn. Her er jeg på noget mere sikker grund end med trøflerne.

Opskriften er min mors. I mit barndomshjem fik vi pølsehorn om aftenen, når der var folketingsvalg. Vi sad foran fjernsynet og ventede med spænding på resultatet, drak te og spiste pølsehorn. Den tradition har jeg ført videre i min familie. Jeg høre på Osvalds far Christian, at han har tænkt sig at tage traditionen op.

Til pølsebrødene bruger jeg cocktailpølser med skind. Der er noget med kolde pølser og børn, for Osvald elsker at spise dem, og han sniger sig til at spise et par stykker. Derfor er det vigtigt at købe rigelig med pølser.

Det er et godt projekt at bage pølsehorn sammen med børn, da børnene kan deltage i det meste af processen. Her er der mulighed for at ælte, rulle dej ud, rulle hornene om pølserne og pensle pølsehornene. Det synes Osvald er en fest.

Opskrift på pølsehorn:

  • 500 g hvedemel
  • 160 g blødt smør
  • 70 g gær
  • ½ tsk salt
  • 3 dl mælk
  • 24 cocktailpølser
  • Æg til pensling

Lun mælken. Opløs gæren i mælken. Bland mel, smør og salt i mælken og ælt dejen til en smidig blød dej. Del dejen i to og rul hver af dem ud til en rund plade på ca 25 – 30 cm i diameter og ca. 3 mm. tyk.

Skær dejen ud som en lagkage i 12 stykker. Læg en pølse på den brede ende og rul dejen sammen om pølsen.

Læg pølsehornene på en plade med bagepapir. Pølsehornene skal hæve på pladen i 30 minutter.

Pensl hornene med æg. Hvis pølsehornene er til voksne drysser jeg kommen eller salt på hornene.

Pølsehornene bages i 12-14 min. ved 200 g. varmluft i en forvarmet ovn.

Pølsehornene kan fryses.

 

Min sønnesøn Osvald og jeg havde aftalt, at vi skulle lave trøffelmus og pølsehorn næste gang han kom på besøg.

Det blev en øvelse i praktisk samarbejde.

Vi havde set nogle kæmpe trøffelmus i bagerens udstillingsmontre sidste gang han var på besøg.

Dem kunne Osvald ikke stå for. Vi indgik en aftale, at det skulle være vores næste projekt. Som Osvald er begyndt at sige: ‘Er det så en aftale?’

Jeg havde også besluttet, at der skulle være mindre slik involveret i vores projekt. Derfor gik jeg på jagt efter nogle trøffelopskrifter, som var lidt mindre usunde end de trøfler, man køber hos bageren.

Dadler, mandler og vanilje er hovedingredienserne i vores trøfler.

Osvald og jeg købte sammen ind til projektet. Vi gik omhyggeligt til værks i udvælgelsen af det slik, som musene skal pyntes med. Ører, øjne, hale og snude skal være slik. Det kommer jeg ikke uden om.

Vi gik i gang med at forberede trøffelmasssen. Da vi skulle til at forme musene, gik det op for mig, at vi havde købt pynt til nogle megamus.

De mus, jeg var gået i gang med at forme, var minimum i sammenligning med vores forbilleder.

Jorbærslikket, som vi havde tænkt at bruge til næsen, fylder nærmest hele musehovedet. Ørerne bliver lige så kæmpestore.

Osvald og jeg blev enige om, at vi klippede slikket til, så det passer til vores trøffelmus.

Osvald syntes at trøflerne smager fortrinligt og at størrelsen er perfekt. Én trøffelmus, så er sulten stillet de næste par timer.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: