Den historiske Clubsandwich

Clubsandwich er det perfekte måltid til at bruge en rest kylling til.

Når jeg skal bruge kylling i maden uanset om det er en hel kylling eller kyllingebryst køber jeg en hel kylling.

På den måde får jeg mad til flere dage, når vi kun er to til middag. Jeg køber altid økologisk kylling, selvom kiloprisen for kyllingefilet og kyllingebryst er skyhøj

Jeg havde et kyllingebryst tilbage, som passer perfekt til to personer i en sandwich eller salat.

Denne gang bliver det altså til en clubsandwich med kylling, bacon, og forskellige grøntsager.

Clubsandwich: Opskriften er til to personer

  • 1 kogt eller stegt kyllingebryst
  • 2 håndfulde friske spinatblade
  • 1/3 radicchio salat
  • 1 avocado
  • 4 stykker tørsaltet bacon
  • 4 hvide asparges
  • 1 håndfuld tørrede sorte oliven
  • 2 burgerboller (opskrift på bloggen)

Skær nogle pæne skiver af et stykker bacon og steg dem sprøde på panden. Sæt dem til side.

Skær det træede af aspargesene og skræl dem. Damp dem i let saltet vand til de er nogenlunde møre. Der må godt være lidt bid dem. Skær dem igennem på langs. Stil dem til side.

Skyl spinaten. Skyl radiccio salaten og skær den i tynde strimler.

Halvér avocadoen og tag de to halvdele ud af skallen og skær dem i tynde skiver.
Skær kyllingebrystet i skiver.

Dressing:

  • 4 spsk god mayonaise (Den svenske Findus-mayonnaise på glas overgår efter min mening al købemayonnaise, så den brugte jeg. Jeg køber rigeligt med hjem når jeg er i Sverige, jeg har ikke fundet den herhjemme.)
  • 4 spsk yoghurt 1,5 %
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk Karl Johan svampe-pulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk Dijon sennep

Rens hvidløget og pres det i en skål. Hæld de øvrige ingredienser sammen i skålen og rør det sammen.

Anret kylling, salat, spinat, avocadoskiver og de stegte baconskiver på to tallerkener. Læg de halverede asparges oven på og sorte oliven. Server en burgerbolle til sammen med dressingen.

Det er blandt clubsandwich-afficionados uenighed om, hvem der opfandt retten, og hvordan den præcis skal laves. Dette er min version.

Det er en populær teori, at sandwichen blev opfundet på den eksklusive spilleklub Saratoga Club i Saratoga Springs i staten New York i slutningen af det 19. århundrede.

Den detroniserede engelske konge Edward VIII og hans amerikanske kone Wallis Simpson anså sandwichen for en af deres livretter, som de foretrak at fremstille egenhændigt.

Clubsandwich har været på menukortet på amerikanske restauranter i hvert fald siden 1899.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: