Salat som hovedret: Salade Niçoise

Selv om man kan købe alle mulige salater og grøntsager hele året rundt, så har jeg det alligevel sådan, at det hører sommeren til at spise salater som hovedret, som f.eks en Salade Niçoise.

Salade Niçoise.

Opskriften er til 2 personer.

Salade niçoise

  • 200 g friske haricots verts (grønne bønner)
  • 1 dåse tun i olie
  • 2 æg
  • 2 spsk kapers
  • 1 rødløg
  • 4 ansjoser i olie
  • 50 g feta
  • To stykker godt madbrød til croutoner. Brødcroutoner kan også købes færdige)
  • 3 spsk olivenolie til stegning af brødterningnerne
Dressing
  • ½ dl olivenolie
  • 1-2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep

Nip spidsen af bønnerne og skyl dem. Kog vand med lidt salt op i en kasserolle og kom bønnerne i det kogende vand. Lad dem koge i ca 10 minutter.

Kog æggene smilende. Jeg kommer æggene i kogende vand og lader dem koge i 8 minutter. Det kommer til at passe med at de bliver smilende. Pil de kogte æg, stil dem til side.

Dryp olien af tunen.

Skær de to skiver brød i mindre terninger. Varm olivenolien op på en pande og rist brødterningerne sprøde i olien. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle.

Rens løget og skær det i tynde ringe. Skær fetaen i tern.

Tag ansjoserne op af olien, lad dem dryppe af og skær dem over på langs.

Anret haricots verts’ene på tallerkenen. Skær æggene i kvarte og læg en ansjos over hvert stykke æg. Læg halvdelen af tunen ved siden af de kogte haricots verts. Fordel fetaen over bønnerne. Fordel kapers over tunen. Kom dressingen over bønner og tun. Fordel brødcroutoner over salaten og pynt med de skivede rødløg.

Hvis du har dild i haven, så er det et godt krydderi til salaten. Jeg serverede løvstikkepesto til salaten.

 

 

[yasr_visitor_votes size=”small”]

 

Salade Niçoise er en af de salater, som jeg fortrinsvis spiser om sommeren.

Det er nok også fordi jeg føler mig hensat til en fransk fortovsrestaurant ved tanken om denne salat.

Salade Niçoise har jeg faktisk lært at lave af min mand Karsten’s gamle tante Jean, som bor i New York.

Jean har været med på flere af vore ferier i Sydfrankrig, hvor hun har stået for denne ret.

Vigtige ingredienser er haricots verts og ansjoser foruden selvfølgelig tun. De grønne bønner skal være friske. Det går simpelthen ikke med frosne.

Haricots verts er nu bedst om sommeren, hvis de vel at mærke skal være danske.

Tun på dåse er en fisk som kan fås i mange kvaliteter på dåse.

Fisken skal være fanget med krog, da netfiskeriet som bifangst kan fange delfiner i nettet, som drukner, når de ikke kan komme fri.

Jeg køber også tun i olie, da jeg synes at fisken bliver for tør, hvis den ligger i en lage af vand. Dét er selvfølgelig en smagssag.

Ansjoser kan være svære at få i Danmark. De er også vanvittig dyre i Danmark, hvor man nærmest får dem smidt i nakken i Frankrig og Spanien.

Ansjoser kan man også få i en vandig lage og en oleiage. De er bedst i olielage, hvis man har købt dem her i landet.

Spanske og franske sardiner kan fint bruges i en eddikelage. Sjovt nok, så kan sardiner også fås billigere i Sverige.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: