Foreller på grillen med safransauce

Det er sommer, Sankt Hans, fantastisk vejr som kalder på grillet forel. Jeg har købt de flotteste foreller hos vores lokale fiskehandler. Vi får en gæst. Middagen bliver enkel med én ret: Fyldte grillstegte foreller, nye kartofler fra haven, stegte skiver auberginer og safransovs. Salat af friske spinatblade og sorte oliven.

Ingredienser:

Opskrift til 3 personer:
Safransauce
  • 4 spsk mayonaise
  • 3 spsk yoghurt naturel 1,5 %
  • 1 spsk safran
Forel
  • 3 foreller
  • 3 kviste citrontimian
  • 1 kvist kakaomynte
  • 1 citron
  • 3 forårsløg
  • Salt og peber
  • Olivenolie til pensling af forellerne.
  • Salt og peber
  • 3 grilpinde i træ.
Tilbehør:
  • ½ kg nye kartofler.
  • 1 aubergine, skivet og pandestegt sprøde i olivenolie med 2 spsk hakket rosmarin og salt.
  • Salat:
    • 100 g spinatblade
    • 1 håndfuld sorte oliven
    • 25 g fetaost
  • Dressing af:
    • ½ dl olivenolie
    • 1-2 spsk hindbæreddike

Start med at røre safransaucen, så den kan stå og trække.

Grillet forel: Tilberedning

Kold safransauce/dressing

Bland ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Lad saucen trække mindst 1 time i køleskabet for at få safransmagen til at slå igennem.

Gør derefter forellerne klar:

 

Læg grillpindene i vand i en time for at gøre dem smidige.

Skyl forellerne og krydr forellerne inden i med salt og peber. Jeg brugte atlanterhavssalt og friskkværnet peber.

Rens forårsløgene, skyl timian og mynten. Skyl citronen og skær den i tykke skiver.

Fyld forellerne med kviste af citrontimian og blade fra kakao mynten. Læg et helt forårsløg i forellen. Slut med en citronskive.

Stik en grillpind igennem forellen for at holde på fyldet.

 

Forellerne skal grilles ca. 7 minutterne på hver side, eller til de er gennemstegte, uden at blive tørre.

Grilling af fisk er i det hele taget en erfaringssag. De går let i stykker på grillristen, og uanset om man bruger særligt indrettede “fiskeholdere” til grill, er problemet det samme.

En god idé er derfor at sørge for at grillens egen rist er godt varm, så skindet hurtigt bliver fast, og at du bruger en bred grillspartel og beslutsomme bevægelser når fisken skal vendes eller tages af.

Kartoflerne koges og aubergineskiverne steges mens forellerne grilles.

Salaten:

Skyl spinatbladene og bland dem med de sorte oliven og fetaost skåret i tern. Bland dressingen og hæld den over salaten.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: