Hjemme igen efter ferie. Nu skal det helt grundlæggende på plads igen i hjem og køkken

Vores hus har været lejet ud i to uger og derfor helt tømt for de ting som har særlig værdi for os. Derfor er der en del der skal reetableres. Alt det ordner Karsten.

Jeg havde brugt det meste af min surdej inden ferien og skal derfor til at reetablere mine surdeje. Jeg plejer at have gang i tre surdeje af gangen, hvis jeg nu finder på at bage brød flere dage i træk eller jeg skal bruge en stor mængde surdej den samme dag. Derfor kan jeg først bage brød i slutningen af ugen til stor fortrydelse for Karsten.

Jeg opdagede så et par dage senere at jeg havde en lille smule surdej i mit reservekøleskab i mit viktualierum. Den kunne jeg jo bare friske op i løbet af en dag.

Rugbrøds-surdejen har jeg gemt. Den kasserer jeg aldrig. Heldigvis har jeg et rugbrød i fryseren, så vi ikke bliver helt brødflove.

Jeg har da også købt rigeligt med knækbrød med hjem fra Sverige. Det er de store runde knækbrød, som findes i flere forskellige varianter.

Ingefærshot skal også tilberedes. Det drikker vi hver morgen. Helt ærligt så ved jeg ikke om jeg bliver friskere af det. Men Karsten kan mærke at det hjælper på hans slidgigt.

Efter en uge uden ingefærdrik, begyndte gigtsmerterne at melde sig hos ham. Jeg måtte ud og finde en erstatning. Men i Tyskland var det umuligt at opdrive andet et nogle dyre ingefær tabletter.

I Frankrig fandt vi nogle ampuller med ingefær og ginseng. De så nærmest ud som om væsken skulle injiceres.

Ingefærtabletterne hjalp. Men nu er der igen kommet ingefærshot på morgenbordet, og så regner jeg med at det vil hjælpe på smerterne i løbet af nogle dage.

Måske bliver jeg også lidt friskere, når jeg har spist det et par dage.

Huset er reetableret og nu skal jeg i gang med bruge noget af den inspiration jeg har taget med mig hjem fra min ferie i madlavningen.

Efter at have været på farten i tre uger er det dejligt at komme hjem igen.

Men minderne har man jo lov til at ha’, og det er nu helt unikt at være i Sydeuropa og nyde de varme aftener og bjergene, som her, hvor jeg sammen med en fransk veninde forsøger at fastholde solnedgangen over en dal i Luberon.

Vi har kørt ned igennem Europa med stop i et par sydtyske byer, bl.a. i Schwarzwald, hvor vi vandrede i blæst og regn.

Derefter gik turen en uge til Sydfrankrig og så tilbage igen for at tage turen til et stort familietræf i Stockholm. Karstens familie er noget spredt rundt om i verden.

Nu bliver det godt at finde tilbage til rytmen i hverdagen.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: