Velfærdssamfund under forandring: Jeg er med i et nordisk forum og taler om social bæredygtighed

I disse dage er jeg til Nordisk Folkesundheds-konference, som afholdes i Aalborg, og jeg kunne naturligvis ikke lade være med at tage en tur til fods rundt i byen, som bl.a. har en fantastisk havnefront, ikke mindst i solnedgang.

Omdrejningspunktet for konferencen er dialogen om folkesundhed og folkesundhedsarbejdet i de fem nordiske lande Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark.

De skandinaviske lande har samfundsstrukturer som ligner hinanden meget, og derfor giver det god mening at mødes og erfaringsudveksle med hinanden.

Temaet for dette års konference er Folkesundhedsarbejdet i velfærdssamfund under forandring. Hvordan skaber vi socialt bæredygtige løsninger.

Mit fokus de første dage har været børn og unge og deres sundhed. Som jeg har skrevet om tidligere på bloggen, så optager de unges sundhed mig meget. På en sådan konference fremlægges både forskningsresultater og praksiserfaring, hvor jeg forsøger at suge så meget til mig som muligt.

Konferencen løber over tre dage, og det er nogle hektiske dage. Programmet for dagene er tæt pakket med oplæg og workshops. Derudover har jeg selv en poster med om Food Maker, men også om indsatsen for pårørende til borgere med en alvorlig sygdom, som er unik for Folkesundhed Aarhus. Den præsenter jeg, sammen med projektleder for Food Maker, Katja Gaard Jønsson, i frokostpausen de to af dagene.

En vigtig opgave på en sådan konference er at pleje og opbygge mit netværk til kollegaer på tværs af lande og kommuner. Så udover det faglige program er der selvfølgelig også et socialt program, som Aalborg kommune er vært ved. Det har indtil videre været imponerende.

Når man er til en sundhedskonference, må man jo også gøre noget for sin egen sundhed og velbefindende. Jeg nød en skøn morgenløbetur på havnen i Aalborg.

Den “kulturelle sundhed” fik også en på opleveren: En smuk koncert i Aalborgs flotte musikhus.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: