Torsk med eksotisk grønt

Dagens menu: Smørstegt torsk med stegte skiver af fennikel, brombærcoulis, kantarelsovs, nyopgravede kartofler og mynte.

Torsk til to

 • 350 gr torskefilet.
 • 20 gr smør.
 • 1/4 fennikel.
 • 2 spsk olivenolie.
 • 50 g kantareller.
 • 10 g smør.
 • 1½ dl fløde.
 • Revet skal af ½ citron.
 • Salt og peber.
 • 2 stilke mynte.
Brombærcoulis:
 • 150 g brombær (frosne bær kan bruges).
 • 90 g rørsukker.
 • Revet skal af ½ citron.
 • Saft af ½ citron.

Start med at tilberede brombærcoulis’en.

Brombærcoulis

Kom brombærrene i en lille kasserolle sammen med rørsukker, revet skal og saft af citronen. Lad det koge i ca 10 minutter til bærrene er kogt ud. Til en bærcoulis sier man som regel bærrene fra. Det valgte jeg ikke at gøre, da jeg godt kan lide at smage bærrene.

Stil brombærcoulis’en til side.

Skyl fennikelen og skær den i skiver. Steg dem sprøde i olivenolie. Stil dem til side. De behøver ikke at være varme.

Stegt fennikel

Børst kantarellerne og skær dem i større stykker. Varm smørret i en mindre kasserolle og sauter kantarellerne et øjeblik til de er blev lidt møre. Kom fløden i sammen med reven skal af den halve citron. Lad det småsimre nogle minutter og smag til med salt og peber.

Og nu til fisken…

Skær torskefiletten ud i to pæne stykker. Varm smørret op på en pande og steg torsken ca 6 minutter på hver side til den er næsten gennemstegt. Det afhænger af hvor tyk filetten er – og jeg må tage et godt kig på panden, for at sikre mig, at fisken ikke bliver for stegt, og dermed tør.

Torsken tjekkes

Lad torsken hvile få minutter på panden.

Stegt torsk

Skyl mynten og klip bladene af. Anret torsken på tallerkenen med de stegte fennikelskiver, brombærcoulis’en, kogte kartofler og kantarelsaucen. Kom blade af mynte over retten.

Smørstegt torsk med stegte skiver af fennikel, brombærcoulis, kantarelsovs, nyopgravede kartofler og mynte.

Synes du om min fiskeopskrift, så er der mange andre her på bloggen. Velbekomme.

Smørstegt torsk med stegte skiver af fennikel, brombærcoulis, kantarelsovs, nyopgravede kartofler og mynte.

Det er fiskedag, og fiskebilen holder foran min lokale Brugs. Der er ikke så meget at vælge imellem, laks, torsk, skrubber og sild.

Jeg synes at torskefiletterne ser indbydende ud. Jeg må lige tænke efter, før jeg beslutter mig for torsk.

Min mor har lært mig at man spiser torsk i de måneder der ender på R: Januar, februar, september, oktober, november og december.

Bærbuskene skal indgå

Brombærbuskene i min baghave er stadig fulde af store bær, så de må på en eller anden måde indgå i min fiskeret.

Jeg får plukket 500 g på mindre end et kvarter, samtidig med at jeg når at få et par skrammer af de irriterende torne, som står i vejen for de største bær. Men det hører sig til, når man plukker brombær.

Det er også sæson for kantareller. Jeg har desværre endnu ikke fundet et sted i nærheden, hvor der er kantareller. Heldigvis er det muligt i disse dage at købe dem i store mængder.

Kartoflerne i køkkenhaven skal snart graves op til vinterforrådet, og de er ved at blive lidt store, men de smager stadig som nye kartofler.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: