Hærvejen, dag 3: Tilfredse

Grande Finale blev lidt kort, men vi var trætte og tilfredse med os selv efter et par våde men også solrige dage på Hærvejen og sydpå fra Viborg.

Det viser sig at jeg ikke er den eneste, som har været i tvivl om at kunne gennemføre næste dags vandringsetape ad Hærvejen, efter første etape, som var meget våd, og anden etape som var meget lang.

Men da jeg først er kommet ud af sengen og i tøj og støvler er jeg mærkværdigvis klar igen. Vi er alle enige om at gennemføre.

Luksusmennenske på Hærvejen

Jeg tør godt indrømme, at vi er lidt nogle luksusmennesker. Vi har ikke meget lyst til at gå nogen steder uden at få et anstændigt morgenmåltid, og hertil hører en god kop kaffe og morgenbrød.

Vi har ikke noget primusapparat med og ikke noget kaffe, og da Bølling sø Camping, der ligger ved Hærvejen, ikke som i Skelhøje serverer morgenmad, er vi nødt til at køre for at få tilfredsstillet vores behov.

Hærvejen - kort
Dag 3 kørte vi den ene bil til Funder og vandrede “baglæns” til Bølling Sø ad den røde vandrerute.

Vi har alligevel besluttet os for, at vi kører til dagens destination ad Hærvejen som er Funder og går tilbage til Bølling sø Camping, hvor vi har den anden bil. Derfor kører vi til den nærmeste servicestation som serverer kaffe og friske rundstykker. Det er jo søndag.

Prognose: Ikke regn

Denne dag er vejrudsigten helt tydelig. Vi opererer ikke med en prognose om det bliver solskin. Vi opererer med en prognose som siger at det ikke bliver regn. Der er ikke tegn på regn. Det bliver også en let dag. Vi kalkulerer med at gå 8-9 km.

To friske vandrere på Hærvejen
Henny og mig i højt humør. (Foto: Povl Anker Buhl).

Samtidig skal vi ikke have nogen stor oppakning med. Jeg skal dog have min rygsæk på med vand, energibarer og forbindingssager, herunder vabelplaster. Ellers er det ikke nogen rigtig vandretur. Rygsækken vejer dog ingenting. Så jeg har en let følelse da turen starter.

Hærvejen - morgendug
Solen skinner og i morgenduggen kan man se flere hundrede spindelvæv som skinner i morgensolen. Det er et utroligt syn. Det er et helt net af fælder for de flyvende insekter.

Vi møder et par vandringsfolk, som vi har krydset nogle gange. Et ungt par, som har overnattet i et shelter. Jeg er ret imponeret over, at de har sovet i shelter de sidste to nætter. Der er udgivet en shelter-app. Det har været en våd omgang og koldt fortæller de. Men ikke nok med det. De har også har en kæmpe oppakning med udstyr til de tre dage. Jeg bliver endnu mere duperet, da de fortæller at de er gået 36 km den forrige dag.

Hærvejssko
En af dem vi mødte havde nogle ret specielle sko på (Foto: Povl Anker Buhl).

Karsten, Henny og Povl Anker bliver lidt fristet af at overnatte i shelter med alt hvad det indebærer. Jeg er dog mere forbeholden. Jeg har svært ved at forestille mig at skulle sove på et tyndt liggeunderlag efter en lang dags vandring. For ikke at tale om alt den oppakning jeg skulle bære på. Det bliver uden mig.

Hærvejen - naturoplevelse
Fantastisk sø-landskab. Ude i vandet stod et enkelt, dødt træ – belyst af solen (Foto: Povl Anker Buhl).

Turen rundt om Bølling sø er meget smuk. Det blæser op og skyformationerne er fantastisk flotte. Vi aner regnen i det fjerne og håber på at nå frem inden himlens sluser åbner sig.

Tørskoet 

Det lykkes næsten. Vi kom næsten tørskoet frem til bilen, hvor vi med en hvis lettelse kunne lægge vandrestøvlerne ind i bilen. Vi kunne tage afsked med hinanden efter nogle fantastiske dage med smukke naturoplevelser og gode og sjove oplevelser med vores gode venner Henny og Povl Anker.

Denne tur har for mig åbnet mine øjne for de store muligheder der er midt inde i Jylland ikke langt fra hvor jeg bor. Det er bestemt ikke sidste gang at jeg tager på en vandretur i den danske natur. Jeg vil dog forbeholde mig ret til at overnatte i en seng og ikke i et shelter.

Hærvejen i smukt vejr
(Foto: Povl Anker Buhl).
Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: