Kagefigurer: Leg og bagning

Hvad gør du når dit barnebarn keder sig? Bag kagefigurer! Her er en nem opskrift både på kagedej og tilfredse børnebørn

Dej til kagefigurer forberedes

Osvald syntes ikke at en arbejdsweekend for de voksne er specielt sjov. Selv om han var med ude og samle kartofler op og finde regnorme og salamandre.

Det er også svært at holde koncentrationen om at grave kartofler op ret længe, når man er fire år.

Der var ikke plads til så meget leg. Jeg var heller ikke helt så nærværende som jeg plejer. Det er svært at forstå, når man er er vant til at have sin farmor 100%.

Så Osvald var noget utilfreds med min indsats. Det kan jeg jo ikke leve med.

Forslag: Kagerfigurer

Så da jeg foreslog Osvald at bage kagefigurer blev han fyr og flamme. Han fandt med det samme de forme til kagefigurer jeg havde købt til julekagerne, og foreslog at vi skulle bruge dem i småkagebagningen.

Selvfølgelig skulle vi det. Osvalds mor Cille og jeg mente, at han hurtigt blev træt af den leg efter et par stjerner og juletræer. Så kunne jeg bage almindelige runde småkager af resten af dejen.

Men Osvald blev grebet af at rulle dej og stikke figurer ud af dejen, så vi endte med at bage kagefigurer af hele portionen.

Og da Osvald blev træt fortsatte Cille og jeg udstikningen. Det var en herlig forsmag på julekagebagningen.

Småkagerne blev spist inden Osvald tog afsted dagen efter. Han var meget generøs med uddelingen til os andre og spiste resten selv.

Denne småkagedej er perfekt til at rulle ud og stikke figurer ud af. Den kan også bruges til jul, da den smager lidt af vaniljekranse.

Opskrift på kagefigurer:
  • 1 stang vanilje.
  • 160 g sukker.
  • 200 g hvedemel.
  • 140 g koldt smør.
  • 50 g mandelmel.
  • 1 knsp salt.
  • 1 æg.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i lidt af sukkeret og bland resten af sukkeret sammen med vaniljen i en skål.

Bland melet og salt i og skær smørret i terninger. Ælt smørret sammen med mel og sukkerblandingen. Ælt mandelmel og æg i til sidst og saml dejen til en glat dej.
Del dejen i to dele og pak hver del ind i film. Stil det i køleskabet til dejen er blevet gennemkold.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et melstrøet bord. Stik kagefigurer ud af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Småkagerne bages i ovnen ved 180 grader i ca 8-10 minutter. Småkagerne lægges på en bagerist og afkøles før de kommer i en kagedåse.Kagefigurer

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: