Chorizo: Efterårsmåltid der smager

Stegte chorizo-pølser, frisk spinat, kogte rødbeder, stegte figner og et godt madbrød er en slags fusions-ret, ikke alene fra lande med forskellige madtraditioner, men også fordi sammensætningen er usædvanlig. Du vil kunne lide den!

Stegte chorizo-pølser serveret med frisk spinat,
kogte rødbeder og stegte figner med et godt madbrød til.

chorizo med figner

Opskriften er til 4 personer:

  • 20 små chorizopølser.
  • 4 spsk balsamicoeddike
  • 8 små rødbeder (200 g).
  • 50 g feta.
  • 1 spsk hakket rosmarin.
  • ½ rødløg.
  • 1 spsk olivenolie til stegning.
  • 4 håndfulde frisk spinat (ca 100 g)

Dressing:

  • 3 spsk olivenolie.
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike.
  • Salt og peber.

Stegte figner:

  • 4 figner.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • 2 spsk rød balsamicoeddike.
  • 1 spsk honning.
  • Lidt soya.
  • Peber.

Stegte figner

Start med at sætte rødbederne over i en gryde med let saltet vand og kog dem i 20 minutter. Kom dem i koldt vand og gnid skrællen af. Sæt dem til side i en skål.

Skær chorizopølserne over i mundrette bidder. Varm en pande op og steg pølserne ved svag varme i deres eget fedt. Når de har fået farve tilsættes balsamicoeddiken. Lad pølserne småsimre til de er blevet karamelliseret.

Skyl og skær fignerne i halve. Varm olivenolien op på en pande og steg fignerne over svag varme i nogle minutter. Tilsæt balsamicoeddiken sammen med lidt soya. Lad det stege videre i nogle minutter og tilsæt til sidst honningen. Fignerne steges videre nogle minutter. De skal bevare strukturen.

I øvrigt kan figner bruges til mange forskellige retter, feks. denne.

Skær rødbederne og fetaen i mindre tern. Hak rosmarinen. Varm olivenolie op i en kasserolle og vend rødbederne sammen med fetaen og rosmarinen i olien til fetaen er blevet blød uden helt at smelte.

Skyl spinaten og kom den i en skål. Bland dressingen og hæld den over spinaten. Kom derefter rødbederne med fetaen over. Skær tynde ringe af rødløget og fordel dem over salaten.

Server de stegte chorizopølser med spinatsalaten og de stegte figner. Server et godt madbrød til.

 

Det er efterår og fignerne fås friske til en rimelig pris. Det må udnyttes.

De tørrede figner kan man købe hele året, og selv om der ikke er så meget smag i de friske figner, som i de tørrede, så er der noget særligt over de friske figner.

Figner kan bruges til mange desserter, men de er også velegnet til at sætte lidt kolorit på et hverdagsmåltid. Sammen med rødbederne, som jeg lige har gravet op i køkkenhaven vil jeg sammensætte aftenens måltid.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: