Squashkage til kollegerne: Hjemmebagt succes

Opskriften er til en squash-kage
til en springform på mellem 22 og 24 cm i diameter:

  • 3 æg.
  • 135 g smør (1½ dl smeltet smør – kan skiftes ud med rapsolie).
  • 200 g mørk farin.
  • 225 g mel.
  • 5 dl groft revet squash (1 stor squash).
  • 2 tsk bagepulver.
  • 1 tsk salt.
  • ½ vaniljestang.
  • 2 tsk kanel.
  • 2½ dl hasselnødder

Smelt smørret og lad det køle af. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem ud i noget af den mørke farin, til vanlijesukker. Pisk æg, farin, vaniljesukkeret og smørret sammen.

Kom bagepulver, salt og kanel i melet. Rør det sammen med æggeblandingen.

Hak nødderne groft og rør dem i dejen.

Vask squashen og riv den groft med skallen på. Rør den revne squash i dejen.

Smør en springform eller en anden kageform på 22 – 24 diameter.

Kagen bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 35 minutter.
Pyntes med glasur, når den er afkølet.

Glasur:

  • 150 g flormelis.
  • 75 g flødeost naturel.
  • 1-2 spsk citronsaft.

Det er lige tiden til at bage en squashkage. Det må vist være en rigtig sæsonkage.

Min kære nabo Pia i Paradiset har squash på tilbud! 4 store squash for 25 kr. Det kunne jeg ikke stå for.

Jeg vidste egentlig ikke, hvad jeg skulle bruge dem til. Men da der skulle arrangeres en lille ‘velkommen tilbage’ fra barsel for chefen på jobbet, kom jeg i tanke om de squash jeg havde liggende i køleskabet. Jeg tilbød med det samme at bage kagerne.

Det er en gammel opskrift jeg har, og der skal faktisk anvendes olie i kagen. Men det havde jeg ikke i huset.

Jeg har altid olivenolie, men det er ikke godt til en kage, så det skal være rapsolie. Det er søndag på landet, og jeg starter ikke bilen for bare en flaske rapsolie.

Smør må blive løsningen. Det er også efter min smag det eneste rigtige til en kage.

Glasuren er lavet med flødeost og flormelis.

Jeg har købt nye kage og tærteforme, da jeg gerne vil have at mine kager ser flotte ud, når jeg serverer dem. Mine Pillivuyt-forme er gode, hvis kagen eller tærten skal blive i formen.

Men jeg kan godt lide at servere tærter og kager på et fad.

Mine nye forme er af stål med løs bund. Den ene har jeg brugt til en af kagerne.

Det blev en udmærket kage og den smagte fantastisk med smør! Jeg bagte tre kager og de blev spist alle tre.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: