Opskrift på American Cookies

Her er opskrift på cookies – ligesom på caféer, bare bedre (fordi du selv har bagt dem) …

Opskrift på ca 30 American Cookies med hasselnødder

  • 250 g hvedemel.
  • ½ tsk natron.
  • ½ tsk salt.
  • 150 smør.
  • 200 g brun farin.
  • 100 g rørsukker.
  • 1 vaniljestang.
  • 2 æg.
  • 200 g hasselnødder.

Start med at tænde ovnen på 175 grader over og undervarme.

  1. Si mel, natron og salt i en skål og sæt det til side.
  2. Smelt smørret.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas det ud i rørsukkeret.
  4. Pisk det smeltede smør, vanilje/rørsukker, det brune farin og æggene til en ensartet masse.
  5. Bland det sammen med de siede ingredienser med en ske.
  6. Hak nødderne groft og vend dem i.

Kom bagepapir på en bageplade og tag dejen op med en spiseske og anbring dem i små boller på pladen med rigelig afstand. Tryk dem let flade.

American Cookies

Bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader ved over- og undervarme i ca 10-12 minutter. Lad dem afkøle nogle minutter på pladen, hvorefter de sættes over på en bagerist. Lægges i en kagedåse, når de er helt kolde.

American Cookies

De holder sig fint i 10-12 dage.

American Cookies

De amerikanske cookies er blevet noget vi bliver tilbudt til kaffen på de fleste kaffebarrer.

Det karakteristiske for en amerikansk cookie er at de er store, lige som colaerne og popcornbægrene er store, så er kagerne altså også store over there.

Nogle gange synes jeg, at de kan være lidt for store og udgøre et helt måltid.

Historien om American Cookies

The American Cookie er skabt i 1938 af Ruth Graves Wakefield 

Ruth Graves, opfinderen af American Cookies
Foto: Wikipedia

Ruth Graves Wakefield ejede “The Toll House Inn” i Withman i Massachusetts. Her blev de første American Cookies bagt.

Det karakteristiske for kagerne er, at de er bagt af mel, brunt og hvidt sukker, æg, smør, måske bagepulver og chokoladestykker.

Chokoladestykkerne kan så skiftes ud med forskellige typer af chokolade og nødder.

De er som regel lidt bløde i strukturen, samtidig med at chokoladestykkerne eller nøddestykkerne er hakket groft, så kagerne får det crunchy – eller knasende – kendetegn.

Det er dette udtryk som gør forskellen mellem dem og de danske fine småkager. Sjovt nok eksporteres de danske småkager til det amerikanske marked som buttercookies.

Jeg har tidligere prøvet en anden chokoladecookie, som også ligger på bloggen.

Denne opskrift jeg deler nu her, er meget nemmere at bage. Dejen skal ikke hvile, man lægger dejen direkte på bagepladen med en spiseske i den størrelse man ønsker. Kagen flyder så ud og bliver fine runde under bagningen.

Jeg har bagt mine cookies i en lidt mindre udgave end dem man køber i de forskellige kaffebarer.

Jeg har bagt dem med hasselnødder.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: