Trykkoger – perfekt til resten af lammet
Lam Navarin, perfekt til den nye trykkoger.
Trykkoger får den dejlige lammesmag frem. Det er som at stege i en gammeldags stegeso, bare bedre, hurtigere og nemmere. Opskrift på lam med grøntsager.
Opskrift til 6 personer.

- 1,5 kg lammebryst og lammehals.
- Olivenolie til bruning.
- 1 porre.
- 6 fed hvidløg.5 dl oksebouillon.
- 1 kvist timian.
- 2 laurbærblade.
- 2 porrer.
- 2 gulerødder.
- 1 pastinak.
- 4 løg.
- 6 kartofler.
- 4 spsk koncentreret tomatpurè.
- Salt og peber
Skær kødet fra benene og skær kødet i mundrette stykker. Rens porren og halvér den. Rens hvidløgsfeddene og hak dem groft.
Varm olien op i gryden og brun kødet. Kom hvidløgsfeddene, porren, timiankvisten, laurbærbladene og benene ned i gryden og hæld oksebouillonen ved. Kom låg på gryden og varm gryden op til der er tryk på trykkogeren. Lad den koge under tryk i 25 minutter.


Gør imens resten af grøntsagerne klar. Rens porrerne og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og pastinakken og skær dem i passende stykker. Rens løgene og skær dem i kvarte. Skrub kartoflerne godt og skær dem i mindre stykker.
12 min. under tryk
Tak trykket af gryden og tag benene op og porren op. Kom de rensede grøntsager i gryden og kom salt og peber i. Sæt låget på gryden og varm den op til der kommer tryk på igen. Retten koges 12 minutter under tryk.
Tag trykket af og smag retten til med salt og peber og koncentreret tomatpurè.

I Frankrig serveres retten uden andet tilbehør. Men hvis man synes, vil fintsnittet rødt spidskål klæde retten.
Jeg har fået en ny trykkoger.
Jeg fandt den på Kitchenone.dk og den skal jeg selvfølgelig straks have i gang.
Jeg elsker mad som skal langtidssteges. Kødet bliver mørt på en lækker måde. Der er bare den ulempe, at en langtidsstegning skal planlægges og helst tilberedes i en weekend.
En trykkoger gør det muligt at tage en relativ hurtig beslutning om at tilberede noget kød, som ellers skal stege i flere timer.
Jeg får et helt lam hvert forår og det er ikke altid lige nemt at få brugt det hele. Derfor har jeg noget lammekød i fryseren, som kræver at blive stegt i længere tid.
4 l. trykkoger
Det er lammehals og lammebryst. Det smager jo himmelsk, når jeg endelig får mig taget sammen til at lave det.
Agneau Navarin er en fransk ret, som i Frankrig ofte tilberedes om foråret, men for mig er det en lækker efterårsret, da den er lidt rustik.
Jeg har til denne lam Navarin brugt porrer, gulerødder, løg og pastinak, som efter min mening er typisk for efteråret.
Retten er tilberedt i en trykkoger på 4 liter. Koge- eller stegetiden er samlet set 40 minutter. Hvis man stege retten i en almindelig gryde tager det 3-4 timer.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar