Hindbærsnitter: Hjemmelavet kvalitet

Hindbærsnitter er min mands foretrukne kage. Når vi handler til weekenden, og han synes, at vi skal have en kage med hjem til kaffen, så er det ofte hindbærsnitter. Vi har også tidligere haft en tradition med at købe hindbærsnitter til kaffen, når vi tager på en længere køretur.

Jeg nægter dog at købe kager, og især de hindbærsnitter man køber på tankstationer og supermarkeder er forfærdelige. Derfor har jeg været nødt til at gå i hjemmebageriet og finde en bedre udgave af den danske elskede og forkætrede kage. Mine snitter er runde.

Opskrift på hindbærsnitter.

Denne opskrift på mørdej giver 27 hindbærsnitter. Jeg brugte 1/3 del af mørdejen til 9 hindbærsnitter på 8 cm i diameter og lagde resten af mørdejen i fryseren.

Hjemmelavede hindbærsnitter
Hindbærsnitter må gerne være runde – bl.a. fordi det adskiller dem fra de industrielt fremstillede hindbærsnitter, udskåret af store plader.

Mørdej:

  • 240 g smør.
  • 2 æg.
  • 160 g flormelis.
  • 60 g mandelmel.
  • ½ vaniljestang.
  • 470 g hvedemel.
  • 1 tsk fint salt.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Knus dem i flormelissen. Rør smør, æg og flormelis med vaniljen sammen. Kom mandelmel og 120 g hvedemel i smør og sukkerblandingen. Ælt det igennem og ælt derefter resten af melet og saltet sammen til en ensartet dej.

Dej til 9 hindbærsnitter:

Tag 300 g dej fra og del den i to lige store dele.

Rul hver portion dej ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 3-4 mm. Læg dejpladerne i køleskabet i en time. De kan lægges på et bræt og kan fint ligge oven på hinanden, når de ligger mellem bagepapiret.

Tag dejen ud af køleskabet og stik 9 runde stykker ud på 8 mm i diameter af hvert stykke dej.

Læg de 9 stykker på en bageplade med bagepapir, og kom et tyndt lag hindbærmarmelade på dejen. Undlad at komme marmeladen helt ud til kanten.

Læg nu de andre dejstykker over og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 190 grader over- og undervarme i 20 minutter til kagerne er gyldne.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Kagerne pyntes med glasur og frysetørrede hindbær.

Hvis du vil gemme nogle af kagerne til dagen efter, skal du vente med at komme glasur på til de skal spises.

Kagerne holder sig sprøde en dag eller to.

 

Jeg synes at en hindbærsnitter skal være sprøde. Derfor skal man kun bage dem man skal spise den samme dag.

Jeg har forsøgt mig med flere opskrifter, og denne hindbærsnitte synes jeg er den bedste jeg hidtil har lavet. 

Det er mørdejen, som gør hele udfaldet, og selvfølgelig at snitterne bages enkeltvis.

Det er også muligt at tilberede en større portion mørdej, og lægge den overskydende mørdej i fryseren i passende portioner til en ny omgang snitter.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: