Varmrøget kulmule og laks

Varmrøget kulmule og laks med kantarelstuvning, rucolasalat med rødbeder og brombær – hjemmerøget på en klassisk Weber-grill. Opskrift og rygemetode.

To slags varmrøget fisk:
Opskriften er til 4 personer

  • 300 g laksefilet med skind.
  • 300 g kulmulefilet med skind.
  • 200 g kantareller.
  • 20 g smør.
  • Revet skal af 1 citron.
  • 2 dl fløde.
  • 75 g rucolasalat (en pose).
  • 1 mellemstor rødbede.
  • 125 g frisk mozzarella.
  • 100 g brombær

Rygningen sker på en specielt tilpasset klassisk Weber Premium Kuglegrill, som vi kun bruger til rygning. Der bliver kælet for projektet, og der skal også holdes godt øje med grillen under rygeprocessen. Jeg har tidligere skrevet om processen.

Dressing:
  • ½ dl olivenolie.
  • 4 spsk rødvinseddike.
  • Salt og peber.

Kog rødbeden i letsaltet vand i 30 minuttter. Kom rødbeden i koldt vand og gnid skallen af. Lad den køle af.

Børst kantarellerne forsigtigt fri for jord. Varm smørret op på en pande. Kom kantarellerne i når smørret er smeltet. Steg kantarellerne godt igennem og hæld fløden i sammen med den revne citronskal. Kog stuvningen igennem og smag til med salt og peber.

Kom ruccolasalaten i en skål. Skær rødbeden i mindre terninger. Fordel den over salaten. Tag mozzarellaen og hæld saften fra. Skær den i mindre skiver og fordel den over salat og rødbeder.

Rør olivenolien og eddiken sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.

Server salaten til den varmrøgede fisk.

Små kogte kartofler eller et godt brød kan serveres til retten.

 

Der er noget fisk til overs fra vores fredagstapas. Lidt kulmule og laks.

Varmrøget laks og kulmule

Det er stadig lunt i vejret her sidst i oktober måned, så terrassen står stadig i sommerdresset. Grillen og alle sommerplanterne er endnu ikke taget ind. Det er vist sidste udkald til at grille eller varmryge udendørs.

Det er Karsten som står for rygningen af madvarer her i huset, så han har slået parasollen op og gået i ly af lidt stille ‘sensommerregn’ her i oktober.

Der er kantareller i massevis, og jeg har fundet ud af at de står rigtig godt til fisk. Især når kantarelstuvningen friskes lidt op med citronskal.

Det bliver en let anretning til en søndag aften.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: