Gårdbutik med stil, og en tapa

En lille, nem og smagfuld tapas af pølser fra en gårdbutik, i nærheden af hvor jeg bor: En fantastisk gårdbutik, Fru Møllers Mølleri i Bjergager ved Odder. Det er en gårdbutik som også har webshop og som jeg har hørt omtalt, som noget helt specielt mange gange.

Så det er vel på tide, at jeg tager mig sammen for at besigtige det velrenommerede sted.

Det er en helt fantastisk gårdbutik, og jeg fik mine store forventninger helt indfriet.

Mere end bare en gårdbutik

Fru Møllers Mølleri er ikke kun en simpelt gårdbutik. Det er en  virksomhed, som har udnyttet gårdens potentiale og kombineret konceptet med gårdudsalg af fortrinsvise egne produkter og produkter fra lokale, som lever op til gårdens kvalitetskrav.

Gårdbutik

Fru Møllers Mølleri står inde for kvalitet og den gode smag. Samtidig arbejder de for at dyrene skal have det godt. De reklamerer ikke med økologi.

Jeg stilede først og fremmest efter gårdslagteriet. Det var lækkert indrettet og deres varer ligefrem søgte mod min indkøbskurv. Betjeningen var i top. De medarbejdere der stod i butikken var opsat på at handlende skulle have en god oplevelse. De var humørfyldte og belevne og jeg var imponeret over udvalget.

Slaghter

Jeg købte nogle lækre tapaspølser, som jeg serverer til aftenens tapas. Derudover fik vi blandt andet et lækkert stykke panchetta med, som jeg glæder mig til at anvende i en bøf Bourgoinon, som jeg planlægger at tilberede på et senere tidspunkt.

Ud over slagterier, har Fru Møllers Mølleri også et kafferisteri, en forretning med brød, kager og andre delikatesser samt en restaurant.

Brød og bagværk

Forretningen med brød og kager, var lige som slagterforretningen meget lækker og betjeningen i top. De har rigtig mange skønne brød og kager, og delikatesserne var helt sikkert også top. Det var måske lige den dag lidt for meget en turistshop.

Bager

Det er helt klart at jeg kommer tilbage til Fru Møllers Mølleri.

Selv om de ikke kan skrive økologi på deres varer, så overvejer jeg at købe en halv gris.  Deres grise har det godt. De går på strøelse og kommer i boks, når de skal føde. Smågrisene kommer også ud på marken, når de er tre måneder gamle. Men kun når vejret og forholdene tillader det.

Det kan jeg godt leve med, selv om jeg helst vil have økologisk kød. Men jeg ved, hvor lang tid det tager før man kan få stemplet økologisk, og  hvor stramme reglerne er.

Først velfærd

Hallegård på Bornholm som jeg besøgte i foråret har de samme udfordringer. Indehaveren Jørgen Christensen fortalte om, hvordan han først og fremmest arbejdede for dyrevelfærd og bæredygtighed, så må økologien komme senere.

Dyrene fra fru Møllers gårdbutik bliver slagtet på Aidt Slagtehus, hvor vores lam også bliver slagtet, og de er meget omhyggelige med dyrenes velfærd inden slagtningen.

Tapas-pølser fra Fru Møllers Gårdbutik

Opskrift:
Tapas-ret med to slags pølser fra Fru Møllers Mølleri
  • 2 tapas pølser med peber.
  • 2 chrizopølser.
Guacamole:
  • 2 avocado.
  • ½ gul peber.
  • ½ dåse flåede tomater.
  • 4 fed hvidløg.
  • 1 tsk revet citronskal.
  • 2 spsk friskpresset citronsaft.
  • Salt og peber.

Skyl chilien, fjern de hvide kerner. Rens hvidløgsfeddene.

Riv skallen af citronen, og kom alle ingredienser i en hakker eller foodprocessor. Hak ingredienserne til en grov pasta og smag til med salt og peber.

Skær pølserne i skiver og anret pølserne på tallerkener med en spsk guacamole. Server evt nogle grovkiks til. Opskrift på hjemmebagte rugkiks på bloggen.

Gordbutik

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: