Omelet med spinat og parmesan

Mascarpone og ricotta er noget helt nyt i mit køkken, og specielt da til omelet. Jeg har flere gange stødt på det i butikkerne og i nogle få opskrifter. Men det er ikke noget jeg overhovedet har tænkt ind i mine egne opskrifter. Til nu.

Omelet med spinat og en tomatsalat

Jeg er dykket lidt ned i det italienske køkken og har fundet ud af, at mascarpone og ricotta er ingredienser som er en naturlig del af det italienske køkken sammen med den hvide mozzarella.

Jeg har prøvet det af i flere opskrifter og synes at mascarponen giver en særlig lækker konsistens i nogle retter. Det har jeg brugt i denne omelet.

Frisk spinat er også en af mine favoritter her i dette efterår. Denne omelet består derfor af masser af frisk spinat.

Til denne ret har jeg serveret en tomatsalat til. Jeg vil anbefale at servere en salat som passer til årstiden til denne ret.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer

Omelet:
  • 250 g mascarpone.
  • 2 dl revet parmesan.
  • 200 g frisk spinat.
  • 10 æg.
  • Salt og peber.
  • 1 – 2 tsk revet citronskal.
  • 1 tsk revet muskat.
  • Olivenolie til stegning.
Tomatsalat
  • 3 tomater.
  • ½ rødløg.
  • 125 g frisk mozzarella.
  • Kapers.
  • Nogle blade basilikum.
Dressing
  • ½ dl olivenolie.
  • 4 spsk rødvinseddike.
  • Salt og peber.

Tomatsalat

Tilberedningstid: 45 minutter

Tilberedning:
Omelet med spinat og parmesan

1 Mascarponen kommes i en skål og røres godt igennem til den bliver blød og cremet.

2 Pisk æggene i sammen med den revne citronskal, salt, peber, revet muskat og revet parmesan.

3 Vend til sidst de friske og skyllede spinatblade i.

4 Varm olivenolien op på en pande. Hæld æggeblandingen i panden og lad den stege ved lav varme.

5 Når omeletten er næsten gennemstegt, vendes omeletten og steges få minutter.

Til at vende omeletten bruger jeg et stor grydelåg som jeg lægger over panden og vender omeletten ud på låget, hvorefter jeg skubber omeletten tilbage på panden.

6 Det er ikke så længe siden jeg lavede en tærte med grønkålssalat. Denne er dog nok lidt lettere.

Tomatsalat:

7 Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Rens rødløget og skær tynde skiver af løget. Tag mozzarellaen ud af posen. Skær osten i mindre stykker.

8 Anret tomater, løgskiver, mozzarella og kapers i lag. Hæld dressing over og pynt med blade af basilikum.

9 Anret din omelet med tomatsalaten og en skive godt madbrød.

Streg

Se også min opskrift på Blomkålssuppe med squash.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: