Cheesecake fra New York

Denne Cheesecake er den lækreste ostekage jeg har smagt. Det er en udgave af den berømte jødiske cheesecake fra New York. Her er opskriften.

New York Cheescake

Cheesecake:
Opskrift på 4 små kager, som let kan deles af 8 personer.

Kagebund:
  • 60 g digestive-kiks.
  • 40 g smør.
  • 1 tsk rørsukker.
Ostecreme:
  • 200 g Philadelphia.
  • 0,6 dl sukker.
  • ½ spsk mel.
  • 1 æg.
Cheesecake med topping af cremefraiche:
Cheesecake_cremefraiche
Flormelis blev drysset på med rund hånd og en lille sigte lige før servering.
  • ½ dl creme fraiche.
  • ½ spsk sukker.
  • Korn af ½ vaniljestang.
Cheesecake med topping af appelsingélé:
cheesecake_appelsin
Jeg pyntede denne version med en “sukkerfane”: Smeltet formelis hældes ud på en kold bordplade af sten eller lignende, og trækkes i facon med en paletkniv.
  • Saft af 1 appelsin.
  • 1 spsk revet appelsinskal.
  • 1 spsk sukker.
  • 2 blade husblas.
  • Appelsinskal til pynt.
Her er processen i 10 nemme trin:
  1. Knus kiksene, smelt smørret og bland kiks, smør og sukker sammen. Fordel kiksepastaen i 4 kageforme på 8 cm i diameter.
  2. Pisk Philadelphia sammen med mel, sukker og æg til en jævn creme. Fordel cremen oven på kiksebunden.
  3. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 120 grader i 2,5 time.
  4. Tag kagerne ud af ovnen og afkøl dem i 30 minutter.
  5. Rør cremefraichetoppingen sammen af cremefraiche, sukker og vaniljekorn. Fordel cremen over halvdelen af kagerne.
  6. Bag kagerne i 15 minutter ved 120 grader. Tag dem ud af ovnen og sæt dem på køl.
  7. Appelsingélé: Læg husblassen i koldt vand i 10 minutter. Riv strimler af den halve appelsin og læg dem til side. Riv resten af appelsinen fint.
  8. Pres appelsinen og kom saften i en kasserolle. Varm saften op med sukker og den fine appelsinskal til kogepunktet og til sukkeret er smeltet.
  9. Tag husblassen op af vandet og knus vandet ud af den. Smelt husblassen i den varme appelsinsaft.
  10. Afkøl saften og hæld den over resten af kagerne.

Til den store kage er der endnu et trin, hvis du vælger appelsingeléen. Se længere ned i artiklen afsnittet om sukkerglaseret appelsinskal.

Cheesecake
Opskrift på kagen i en springform på ca 22 cm i diameter.

Fremgangsmåden og bagetiden er den samme. Man skal vælge en af de to slags topping på den store kage.

Bund:
  • 200 g digestive.
  • 150 g smør.
  • 1 spsk rørsukker.
Ostecreme:
  • 800 g Philadelphia.
  • 2,5 dl sukker.
  • 2 spsk mel.
  • 4 æg.
Topping af cremefraiche:
  • 3 dl cremefraiche.
  • 2 spsk sukker.
  • Korn af 1 vaniljestang.
Topping af appelsingelè:
  • 2 1/2 dl frisk presset appelsinsaft
  • 3 spsk sukker
  • 4 blade husblas
Sukkerglaseret appelsinskal til kage med appelsingelé:
  • Skal af 1 appelsin
  • 1 dl vand
  • 150 g sukker
Tilberedning af sukkerglaseret appelsinskal:

Skær strimler af appelsinskallen med en speciel appelsinskræller

Kog vand og sukker op i en kasserolle. Lad siruppen koge et par minutter.

Kom appelsinstrimlerne ned i siruppen og lad den koge med i ca 5 minutter.

Tak appelsinstrimlerne op af siruppen med en gaffel og anbring dem på et glat skærebræt. Lad dem køle af.

Dekorer kagen med appelsinstrimlerne, når geléen er stivnet.

 

 

Cheesecake er en traditionel jødisk dessert, der spises på den jødiske helligdag Shavout, som er en fejring af den dag hvor jøderne modtog Thora, eller belæring, senere nedfældet i Mosebøgerne.

Der er tradition for at man spiser mælkeprodukter på denne helligdag, da Thora’en er ‘sød som mælk og honning’.

Det er de jødiske immigranter, som har taget opskriften med til USA, hvor det nærmest er blevet en nationalkage i New York.

De fleste ostekager serveres med en kold ostecreme. Denne ostekage serveres også kold, men den bages i ovnen.

Jeg har lavet ostekagen med to slags topping i 4 små kageforme. To med creme fraiche og to med en appelsingélé.

Sidst i opskriften har jeg skrevet målene ingredienser på en cheesecake bagt i en springform på ca 22 cm i diameter, hvis du synes, at det vil passe bedre at servere den hel til udskæring til flere gæster.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: