Chokolademousse og appelsin

Chokolademousse med appelsinfromage og pistaciekrokant er en god kombination til en dessert. Appelsinen er en god smag at kombinere med chokolade. Det giver lidt friskhed og en god modvægt til den lidt tunge chokolademousse. Opskrift.

chokolademousse

Opskrift på chokolademousse

Opskriften er til 4 personer.

Jeg har brugt udstikkeringe med plastikfilm til at bygge desserten op i. Man kan også servere desserten i glas.

Chokolademousse
  • 40 g æggehvide.
  • 20 g sukker.
  • 1 dl fløde.
  • 70 g chokolade.

Smelt chokoladen over vandbad. Når det er smeltet tages det af varmen og afkøles.

Pisk sukker og æggehvide til en sej skum. Vend den afkølede chokolade i æggehvideskummet.
Pisk fløden til flødeskum, ikke for blødt. Vend flødeskummet i chokolademousse.

Kom chokolademousse i en sprøjtepose. Jeg bruger plastiksprøjetposer og klipper tuden af, så åbningen er 1 cm i diameter.

Læg en makron i bunden af opsatsen og sprøjt chokoladenmoussen ud i et lag i hver opsats på 1½ cm.

Sæt desserterne på køl.

Tilbered appelsinfromage:
  • 2 æggeblommer.
  • 30 g sukker.
  • 1 dl frisk presset appelsinsaft.
  • 2 tsk revet appelsinskal.
  • Korn af ½ vaniljestang.
  • 2 blade husblas.
  • 1 dl fløde.

Kom husblassen iskoldt vand.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene ud i sukkeret. Pisk æggeblommer og vaniljesukkersukker til en let skum. Riv appelsinskallen af en appelsin. Pres derefter saften ud af appelsinen. Pisk appelsinsaften og appelsinskallerne i æggeskummet.

Tag husblassen op af vandet og vrid vandet ud af dem. Smelt husblassen over vandbad. Hæld den smeltede husblas i æggeskummet i en tynd stråle under kraftig piskning. Stil det til side.

Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskummet i æggemassen.

Tag chokolademoussen ud af køleskabet.

Kom appelsinfromagen i en sprøjtepose og sprøjt den ud oven på chokolademoussen.

Stil desserten tilbage i køleskabet.

Pistaciekrokant
  • 25 g pistacienødder.
  • 25 g sukker.
  • 1 spsk groft revet appelsinskal.

Riv skallen af en appelsin. Kom sukkeret på en pande og tænd for varmen. Smelt sukkeret. Når sukkeret er smeltet kommes pistacienødderne i, sammen med den revne appelsinskal. Rist pistacienødderne og appelsinskallen i smørret til de er gyldne.

Hæld nøddekrokanten ud på et skærebræt og lad det køle af. Hak nødddekrokanten groft.

Dekorer chokolademousse-desserten med nøddekrokanten og nogle appelsinskaller lige inden serveringen, så den bevarer den sprøde konsistens.

 

 

Desserten kan tilberedes dagen før den skal serveres. Faktisk kommer smagen af appelsin mere frem, når den har stået og trukket mindst nogle timer på køl.

Jeg har lagt en makron i bunden, så der er noget knasende i bunden og på toppen.

Makronerne er hjemmebagte og opskriften findes her på bloggen. Hvis du vælger at købe makroner, så er det en god ide, at købe makroner, som smager af mere end blot sukker.

Chokolademousse med appelsin

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: