Makroner: Godt til mange ting.

Makroner er noget jeg altid har i mit køkken. Det er en vigtig ingrediens i mange desserter og kager. En god makron er også god til en kop kaffe. Her er opskriften.

Hjemmelavede makroner

Opskrift på ca 20 makroner

  • 1 æggehvide (ca 40 g).
  • 150 g sukker.
  • 50 g mandler eller mandelmel.

Sæt ovnen på 150 grader varmluft.

Pisk æggehvide og sukker til en sej masse. Hak mandlerne helt fint og vend dem i.

Kom dem i en sprøjtepose med en sprøjtedyse på ca 6 mm.

Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir i små runde mønter på ca 2 cm i diameter.

Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca 25 minutter til de er gyldne.

Makroner kan varieres, læs f.eks. min opskrift på orange-makroner.

 

Jeg synes, at mange af de makroner, som jeg kan få i supermarkederne er lidt kedelige. De er godt nok sprøde, men der er alt for meget sukker i dem, så de simpelthen smager for meget af ren sukker. Når man knuser dem, forsvinder de også nærmest, fordi de består af luft og sukker.

Derfor er jeg begyndt at bage mine egne. Det er utrolig nemt, og de kan sagtens holde længe, hvis de opbevares i en lufttæt beholder.

Ja måske skulle man bare opbevare dem i en plastikpose. Men det er ikke særlig miljøvenligt, så jeg opbevarer mine i en lufttæt glasbeholder.

Jeg bager kun en lille portion, som kan bages på en enkelt plade.

Det tager 10 minutter at røre dejen sammen og 25 minutter ovnen, så har du de skønneste makroner.

makroner

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: