Til julemarked i Flensborg

Der er noget helt specielt over et tysk julemarkeder. De starter i slutningen af november og hvis man har tid og lyst i denne travle julemåned, skal man unde sig selv et par dage i en af de tyske byer. Jeg har i år valgt at tage til julemarked i Flensborg.

Julemarked Flensborg

Med en enkelt overnatning, kan man nå at opleve stemningen på markedet og spise god typisk nordtysk mad og måske også få købt en del af julegaverne.

Julemarked i Flensborg

Det er et utroligt hyggeligt julemarked. Det strækker sig ned igennem hele den centrale bymidte med et lille torv og gågade.

Tyskerne er gode til at skabe julestemning med deres opstilling af alle mulige boder. Der er lagt et tykt lag flis ud over den lille plads ved indgangen af gågaden, så man ikke får ømme fødder af at gå til julemarked.

Du kan få et godt billigt måltid typisk nordtysk mad med stegte eller kogte pølser, og hamburgerryg med grønkål og brasede kartofler for 70 kr. Så kan du få et glas fadøl ved boden overfor.

Grønkål og bratwurst

Glühwein er selvfølgelig noget jeg skal have, når jeg er der. Den tyske glühwein er knap så sød, som den danske glögg. Den serveres med eller uden ekstra spiritus, og man kan selv vælge om man vil have rosiner og mandler i.

 

Når man går ned igennem gågaden kan man sagtens få opfyldt sit behov for glühwein. Det serveres i næsten hver anden bod. Så er det en god beslutning at have valgt en overnatning.

Når man er i Flensborg, skal man også bevæge sig lidt væk fra julemarkedet og gå igennem den fantastisk hygelige gade, Rote Strasse.

Masser af ideer til gaver til børnebørnene

Det er en gade som består af gamle smukke huse og som har nogle fantastisk flotte specialbutikker, som nok ligger i den lidt dyrere ende.  Men bare det at gå på windowshopping i gaden er en oplevelse værd.

Gaden er også et helt lille kvarter med mange små gårde, som er indrettet helt idyllisk med brosten og udsmykning. I julemåneden er de ekstra flot indrettet med de smukkeste juledekorationer.

Hvis ikke man har været i julestemning, så kan man ikke undgå at komme det. Der er også små caféer og restauranter, som er anbefalelsesværdige.

Julemarked og masser af stemning

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: