Cassoulet i kvikudgave

Cassoulet er en klassisk, fransk landret, og anses af mange for at være en af de mest eksklusive, franske retter. Den er dog dyr og omfattende af fremstille i sin oprindelige version, men der er en genvej: Dåsemad fra Brugsen. Prøv det – her er opskriften.

Cassoulet

Cassoulet med
salat af frisk spidskål

  • 1/3 dåse Confit de Canard, svarende til ca. 400 gram inkl. andefedt.
  • 1 dåse kidneybønner. Hvide bønner kan også anvendes.
  • 1/2 dåse hakkede tomater.
  • 1 løg.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 håndfuld timiankviste.
  • 1-2 klassiske danske bayerske pølser, eller de lidt større varianter.
  • 1/2 økologisk chorizopølse.
  • Lidt salt.
  • 4 spsk rasp.
  • 2 spsk olivenolie.
Cassoulet: Råvarer til den hurtige version
Som det ses her på billedet kan du også vælge at bruge bacon sammen med eller i stedet for pølser. I så fald skal du blot skære det i tern og riste bacon-stykkerne let før de kommer i retten samtidig med pølserne.

Si væden fra kidneybønnerne og skyl dem godt i koldt vand. Væden i dåsen er en olieagtig lage, som står i vejen for at de kan suge lidt andefedt til sig, så skyl dem grundigt.

Rens løget og skær det i kvarte. Rens hvidløgsfeddet og hak det fint.

Skær de bayerske pølser i skiver på ca 1/2 cm i tykkelsen. Skær chorizopølsen i mindre stykker.

Fordel olivenolien i bunden af et ovnfast fad med høje kanter. Læg kidneybønnerne i bunden af fadet. Derefter fordeles pølserne, løgstykkerne og hvidløgsfeddet over bønnerne.

Fordel de hakkede tomater over pølserne. Læg de friske, skyllede timiankviste ned i fadet. De pilles ud igen mens man spiser.

Fordel andestykkerne med noget af andefedtet øverst. Spar ikke på fedtet, som fordeler sig i resten af retten under tilberedning.

Cassoulet

Dryst halvdelen af raspen over.

Sæt fadet i en forvarmet ovn på 220 grader varmluft og lad retten simre i 15 minutter.

Tag retten ud og vend indholdet i fadet godt med en ske.

Drys resten af raspen over og sæt det i ovnen igen i ca 15 minutter til raspen er blevet gylden.

Cassoulet

Spidskålsalat
  • 1/2 spidskål.
  • 1/2 appelsin.
  • 1 spsk sesamfrø.
Dressing
  • 2 spsk hvidvins-eddike, gerne estragon-eddike.
  • 4 spsk olivenolie.
  • Salt og peber

Fjern eventuelt de yderste blade på spidskålen. Skyl spidskålen godt. Skær spidskålen tyndt – brug eventuelt et mandolinjern. Hæld dressingen over.

Hvis du vil pifte salaten yderligere op kan du tilføre appelsin og sesamfrø: Skræl appelsinen og skær tynde skiver, som igen skæres i mindre stykker. Bland spidskålen med appelsinen og sesamfrø.

 

 

Opskriften er til 4 personer.
Tilberedningstid ca. 45 min.

Streg

En ægte Cassoulet er oprindeligt en fransk landret, som tilbederedes på rester. Retten stammer fra det det sydvestlige Frankrig, nærmere bestemt Carcasssone, en flot befæstet middelalderby er hovedstaden i regionen Languedoc-Roussillon hvor retten stammer fra.

Det er Karstens hofret og det er ham der tilbereder retten. Eftersom vi ikke har rester i den grad, som man havde eller har i et fransk landkøkken, så tager det næsten et døgn at tilberede retten.

Nu har Karsten fundet ud af at tilberede en kvikudgave. Ideen fik han, da vi så alle de dejlige dåser med Confit de Canard i vores lokale brugs.

Confit de Canard en masse

Confit de Canard er and kogt i andefedt, og stammer for øvrigt også fra området omkring Carcassone.

Dåserne kan købes i den indre befæstede del af Carcassen og retten serveres også der på flere restauranter. Men Brugsen har dem altså også: Den koster omkring 130 kr., men der er rigeligt til senere anvendelse.

Pulled and i eget fedt

Del evt. det tiloversblevne op i mindre portioner og frys det. Eller tag lidt fra, flå kødet til pulled and, blandt det med lidt af andefedtet og stil det i køleskabet som et lækkert pålæg til lørdagsfrokosten.

Denne Cassoulet er tilberedt næsten udelukkende på dåsemad. Alligevel er den utrolig velsmagende og er et godt alternativ til den traditionelle Cassoulet.

Retten er ideel en fredag aften, hvor man kommer hjem efter en travl uge, og har lyst til noget lækkert og nemt.

Streg

Du kan jo også vælge den komplette Cassoulet. Her er opskriften.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: