Burgerboller er gulerodsboller
Til gode burgere hører en god burgerboller. En burgerbolle skal være sprød og smagfuld. Den må også godt være sund uden at den gode og lette smag forsvinder. Jeg synes, at jeg har fundet det perfekte match med denne burgerbolle, hvor jeg har tilføjet fuldkornsmel og revet gulerod.
Opskrift: Burgerboller
- 25 g gær
- 5 dl vand
- 100 g fuldkorns ø-landshvedemel
- 800 g hvedemel
- 3 dl groftrevet gulerødder
- 15 g salt
- 1/2 dl rapsolie – koldpresset fra Bornholm
- Sesamfrø til at dyppe bollerne i.
Gæren røres ud i vandet. Ælt resten af ingredienserne i og ælt dejen godt. Gerne i en røremaskine. Lad dejen hæve på køkkenbordet 1 time.
Slå dejen ned og del den i to dele. Rul dejen ud og del hver del i 7 stykker. Form dem som boller og dyp bollerne i sesamfrø før de sættes på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve 1/2 time. Herefter trykkes bollerne flade med den ene bageplade, som sættes over bollerne. Derefter skal de hæve endnu en time.
Bages ved 220 grader i 14-15 min.
Når du har bagt burgerbollerne skal de jo også serveres. Hvis du i søgefeltet på forsiden af bloggen søger på “burger” dukker dette op.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar