Kylling bacon burger

Kylling bacon burger lækkert og nytænkt. Selv om burger for mange er indbegrebet af fastfood og dårlig mad, så mener jeg at man sagtens kan tilberede en burger som lever op til flere af de mange kostråd: Her er opskrift på hjemmelavet burger med kylling, bacon, Prima Donna ost og karrydressing.

Kylling bacon burger

Jeg elsker at lave burgere i forskellige variationer. Derfor har jeg altid hjemmelavede burgerboller i fryseren, som jeg kan tage frem i en håndevending, hvis jeg kommer sent hjem og skal tilberede en hurtig og velsmagende ret.

Selv om jeg går ind for at man godt må synde, så mener jeg også at et måltid helst skal have en vis portion vitaminer og fibre i.

Burgerbollen er lavet af hvedemel, fuldkornshvede og revet gulerod. Den er knasende sprød. Opskriften finder du på her.

Man kan også købe burgerbollerne. Der findes flere gode grove burgerboller i supermarkederne.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer.

  • 1 kyllingebryst.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • 1 lille kvist timian.
  • 2 håndskårne skiver tørsaltet bacon.
  • 1 lille hjertesalat.
  • 1 tomat i skiver.
  • 2 spsk styltede rødløg.
  • 2 skiver Prima Donna ost.
  • 1/2 løg.
  • 2 spsk kapers.
  • 1 syltet agurk i skiver.
  • Salt og peber.
Karrydressing:
  • 2 spsk mayonnaise.
  • 2 spsk mascarpone.
  • 1 spsk fløde.
  • 1 tsk karry.
  • Salt og peber.
Pynt:
  • Rød skovsyre.

Tilberedningstid: 40 minutter.

Burger

Tilberedning:
Kylling baconburger

1 Skyl timiankvisten og riv bladene af. 

2 Varm olivenolien op på en pande. Brun kyllingebrystet i olivenolien på begge sider. Skru ned for varmen. Drys salt og peber på.

3 Drys timianbladene over kyllingestykket.

4 Læg et låg over stegepanden og lad kyllingebrystet stege ved svag varme i ca 15 minutter, til det er mørt. Du kan eventuelt bruge et stegetermometer, og her skal temperaturen op på 65 grader.

5 Tag panden af varmen og lad den hvile med låg på i ca 10 minutter.

6 Skær derefter kyllingebrystet i skiver.

7 Skær baconen i mindre tern og steg dem sprøde på en pande.

8 Skyl grøntsagerne og skær hjertesalaten i tynde skiver. Skær tomaten i lidt tykkere skiver. Skær nogle skiver rødløget i skiver.

Karrydressing:

9 Rør mayonnaise, mascarpone og fløde godt sammen. Rør karryen i. Smag til med salt og peber.

Servering:

10 Lun burgerbollerne i ovnen, så de er sprøde.

11 Flæk dem og smør bollerne på skærefladerne med karrydressingen.

12 Læg salat på den nederste del af bollen, derefter anrettes kyllingeskiverne. Kom osten oven på kyllingen, derefter bacon, tomatskiver og løgskiverne. Drys med kapers. Læg den øverste del af burgerbollen oven på fyldet.

Servér syltede agurker til og pynt med rød skovsyre.

 

Streg

 

Se også min opskrift på burger med stegt laks og radiccio.

Du kan også prøve miniburgere og minihotdogs – godt som tapas og populært hos børnebørnene, som dermed får noget de lettere kan gabe over.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: