Kyllingetærte med svampe
Træt af den sædvanlige kylling? Her er en opskrift på en kyllingetærte, som har været meget populær igennem årene her i familien.
Kyllingetærte
Tærtebund:
- 220 g hvedemel.
- 125 g smør.
- 1 æg.
- 1 nip salt.
Kom melet i et dejfad og skær smørret i mindre stykker. Smulr smørret i dejen. Kom æg og salt i og ælt dejen hurtig sammen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til tærteformen.
Jeg bruger en tærteform af rustfri stål med løs bund, og det er ikke nødvendigt at smøre formen, når jeg bruger smør i dejen.
Læg dejen i formen og brug en kagerulle til at rulle over dejformen, så det overskydende dej skæres af.
Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 12 minutter.
Tag tærten ud af ovnen.
Fyld
- 2 kyllingebryster.
- 1 laurbærblad.
- Salt.
Kog kyllingebrysterne i let saltet vand og laurbærbladet i 20 minutter. Tag kyllingebrysterne op af vandet og lad dem køle let af.
Skær dem i mindre mundrette stykker og fordel dem på tærtebunden.
- 200 g friske kantereller (250 g champignons kan også bruges).
- 10 g smør.
- 4 dl bouillon.
- 1/2 dl sherry.
- 1 dl fløde.
- Salt og peber.
- 4 spsk maizena.
Varm smørret op i en kasserolle. Kantarellerne svitses i nogle minutter i smørret.
Kom bouillonen i kasserollen og kog op. Kom sherryen i og kog op. Kom fløden i og kog stuvningen godt igennem. Smag til med salt og peber.
Rør maizenaen ud i 1 dl koldt vand. Hældes i stuvningen og koges godt igennem. Stuvningen skal være rimelig tyk.
Fordel stuvningen over kyllingen på tærtebunden.
Tærten bages færdig i 20 minutter ved 200 grader.
Opskriften er til fire personer.
Opskriften er til en tærteform på 22 cm.
Tilberedningstid: Cirka halvanden time.
Denne kyllingetærte er en meget populær tærte i familien. Den har masser af smag, er nem at tilberede og jeg har bagt den i mange år. Især som vinterspise er den god.
Jeg bager den gerne, hvis jeg har noget kylling til overs, når jeg har lavet hønse/kyllingesuppe. Den kan næsten sidestilles med høns i tartelet.
Til denne tærtebund bruger jeg smør, hvedemel og æg. Det gør bunden rigtig sprød og porøs.
Som fyld foruden kylling bruger jeg som regel champignons. Denne gang har jeg brugt kantareller. Kantarellerne supplerer kyllingensmagen rigtig godt.
Retten er rimelig bastant, så jeg server gerne en let grøn salat til.
Har du prøvet min opskrift på pasta med kylling og gorgonzola.
Skriv et svar