Fisketapas med torsk og laks

To små forretter med torsk og laks – fisketapas – går op i en højere enhed sammen med den rigtige vin, og giver et strejf af forår.

Fisketapas

 

Fisketapas

Smørstegt torskefilet med
grøn skummende sauce, kaviar og safranris.

Fisketapas: Torskefilet med grøn, cremet sauce

  • Et stykke torskefilet på ca 250 gr.
  • 20 g smør.
  • Salt og peber.
Grøn skummende sauce
  • 2 dl bouillon.
  • 2 små avocado.
  • 1 lille forårsløg.
  • 1½ dl grubelagret ravost fra Thiese.
  • 2 tsk soya.
  • Revet skal af 1/2 citron.
  • 1 ansjos.
  • Salt og peber.
Safranris
  • 1 dl jasminris.
  • 2 dl vand.
  • 1 tsk safran.
  • 1/2 tsk salt.
Pynt
  • 1 glas sort kaviar.
  • 1 lille forårsløg.
  • Strimler af citronskal.
  • 2 håndfulde rucola
1.

Start med at sætte risene over i vandet og tilføj safran og salt. Koges 10 minutter og hviler i 10 minutter, efter at der er slukket for varmen.

2.

Tilbered saucen til denne fisketapas:

Rens forårsløget og skær det i to dele. Kog det i let saltet vand i 5 minutter. Tag det op af vandet og læg det til side.

Riv osten på den grove side af et rivejern.

Skyl citronen godt. Riv den halve citron fint og riv nogle tynde fine strimler af den anden halvdel. Strimlerne skal bruges til pynt.

Kog bouilonen op.

Tag kødet ud af avocadoerne og kom kødet i en blender sammen med det kogte forårsløg, bouillon, soya, ost, den revne citron og ansjosen. Blend det hele til en cremet sauce.

Kom saucen i en kasserolle. Saucen piskes skummende over varmen lige inden serveringen med en håndblender. Den må ikke koge. Smages til med salt og peber.

3.

Skær torskefiletten i fire stykker. Varm smørret op på en pande og lad det bruse af. Kom fisken på panden, drys salt og peber på.

Fisketapas: Torskefilet

Skru ned for varmen og kom et låg over panden. Lad fisken stege i 5 – 10 minutter, men vær over den: Torsk skal være gennemstegt, så den har en solid konsistens, men ikke så meget af den steges tør og falder fra hinanden.

4.

Skyl forårsløget og rucolaen. Skær tynde strimler af forårsløget

5.

Servering:

Læg torskefileterne på tallerkenen. Hæld den skummende sauce over .

Kom en tsk kaviar oven på og pynt med strimler af forårsløg og citron.

Server safranris til og rucola.

Laksecreme af varmrøget laks,
stegte bacontern, flødeost og mascarpone
Serveret til små crackers.

Fisketapas: Laksecreme med bacon og crackers

  • 100 g kold, varmrøget laks.
  • 75 g flødeost naturel.
  • 50 g mascarpone.
  • 1 tsk citronsaft.
  • 2 tsk tørret dild.
  • 1 fed hvidløg.
  • 2 skiver tørsaltet røget bacon.
  • Salt og peber

Start med at skære bacon i små stykker og steg dem sprøde i en kasserolle. Stil dem til side og lad dem køle af.

Rør flødeost og mascarpone godt sammen til en jævn creme. Rens hvidløgsfeddet og pres det. Rør det pressede hvidløg i cremen sammen med citronsaft og den tørrede dild.

Riv den varmrøgede laks til pulled laks og bland den i cremen sammen med de ristede bacontern.

Server laksecremen sammen med nogle lækre crackers til denne skønne fisketapas.

Jeg serverede Wasa Delicate Crackers med sea salt til.

 

 

Opskriften til de to tapas er til fire personer.

Det tager ca. en time at tilberede de to småretter.

Streg

Det er vinter, mørkt og blæsende vejr. Jeg trænger til at noget frisk pust og grønt til maden. Den grønne skummende sauce til fisken bidrager til lidt følelses af forår.

Vinen er en en hvidvin fra Bourgogne, som jeg smagte til vinsmagningen hos Bichel for nogle uger siden.

Vinen er fra fra 2015, Domaine Roally fra det sydligste Bourgogne. Druerne som er 100% Chardonnay er dyrket økologisk. De gæres også uden tilsætninger af gær og vinificeres uden brug af nyt træ. Altså helt igennem en naturvin.

>Vinen har også et frisk pust af sommer og varme med sin duft af ferskner og modne, røde æbler. Den smager en smule af tropisk frugt og af bagt æble.

Den anbefales til skaldyr. Men jeg synes også at den går godt til denne ret af smørstegt torskefilet med skummende grøn sauce, kaviar og safrankogte ris.

Streg

Har du smagt nogle af mine andre tapas-forslag af seafood:

Hellefisk med salt-citron.

Krebs og andet seafood.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: