Kyllingesalat på sprød bund

En velsmagende og sprød kyllingesalat. Tynde skiver kartofler og jordskokker danner sprød bund. En hård dansk ost med en salt og fyldig smag er revet henover rodfrugt-bunden. Det tilfører salaten en fyldig og nøddeagtig smag. Ristede græskarkerner giver salaten knas, og couscous tilfører en ekstra smagsdimension.
Kyllingesalat

Ingredienser til
kyllingesalat til 4 personer
  • 150 g kyllingekød (bryst eller filet).
  • 1 laurbærblad.
  • 3 – 4 mellemstore jordskokker.
  • 3 – 4 mellemstore kartofler.
  • 1 stk romainesalat.
  • ½ dl græskarkerner.
  • 1 tsk olivenolie til ristning af græskarkernerne.
  • 1 gulerod til pynt.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 1½ dl revet dansk hård ost. (Vesterhavsost fra Thise Mejeri kan anbefales).
  • Salt og peber
Ingredienser til Couscous
  • 2 dl couscous.
  • 2 dl vand.
  • 1 spsk olivenolie.
  • 1 lille rød peberfrugt.
  • 1 lille rødløg.
  • 2 – 3 fed hvidløg.
  • ½ tsk spidskommen.
  • Et nip koriander.
  • Revet skal af ½ citron.

Tilberedelsestid
sammenlagt:
1 time

Kogtid: 20 – 30 minutter for kyllingekødet.
3 minutter for kartofler og jordskokker
Bagetid i ovnen: 10 minutter

Lidt af kyllingen har jeg brugt til denne kyllingesalat, og resten til en kyllingetærte.

Har du prøvet opskriften på kyllingetærte, det er et hit til børn i alle aldre.

Follow my blog with Bloglovin

Opskrift:
Kyllingesalat med sprød bund

Kyllingekødet:

Kog kyllingekødet i en kasserolle med laurbærblad, salt og peber. Lad kyllingen koge i ca 20 – 30 minutter afhængig af om det er et bryst eller filet. Filet skal koge noget mindre tid end et kyllingebryst.

Tag kyllingekødet op af kasserollen og lad det køle af. Skær det i mindre tern.

Kartofler og jordskokker:

Sæt let saltet vand over i en gryde til at blanchere kartofler og jordskokkerne.

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask og skrub kartofler og jordskokker godt. Skær dem i tynde skiver.

Riv osten og stil den til side.

Kom kartofler og jordskokker i kogende vand og lad dem koge i ca. 3 minutter. De skal ikke være helt gennemkogte, så de går i stykker. Kom dem i en si og lad dem dryppe godt af.

Spred kartoffel- og jordskokkeskiverne ud på en bageplade med bagepapir. Fordel olivenolien over dem og drys med salt og peber.

Bund til kyllingesalat af kartofler, jordskokker og revet ost

Sæt dem i den forvarmede ovn og bag dem i 10 minutter.

Tag kartoflerne og jordskokkerne ud af ovnen og fordel straks den revne ost over dem. Osten smelter på de varme grøntsager.

Lad kartoflerne og jordskokkerne stå på pladen til de skal bruges i salaten.

Couscous

Kom vand og olivenolie i en lille kasserolle. Lad det koge op. Tag kasserollen af varmen og kom couscous i vandet og rør det godt rundt. Stil det til side og rør i det ind i mellem indtil det er blevet koldt.

Skyl den røde peberfrugt og skær den igennem. Fjern kerner og det hvide i frugten. Skær den i mindre tern.

Tag skallen af rødløget og hvidløgene. Hak dem fint. Varm olivenolien op på en pande og svits grøntsagerne nogle minutter på panden.

Couscous forberedes

Bland de svitsede grøntsager i couscous’en. Riv citronskallen i couscous’en og smag til med krydderierne.

Græskarkerner

Varm olivenolien op på en lille pande og rist græskarkerner i nogle få minutter til de er blevet gyldne.

Tag dem af varmen og lad græskarkerner køle af på et stykke køkkenrulle.

Græskarkerner til kyllingesalat

Anretning af salaten:

Skyl salaten og skær den i strimler på ca 2 cm.

Skræl guleroden og skær den igennem på langs. Skær nu papirtynde strimler af guleroden med en kartoffelstrimler.

Anret kartoflerne og jordskokkerne på et fad. Fordel salaten, couscous og kylling oven på. Drys til sidst græskarkerner over, og pynt med de tynde gulerodsstrimler.

Du kan også anrette salaten på tallerkener.

Streg

Denne kyllingesalat vil jeg betegne som rimelig sund. Der er  masser af grøntsager og meget lidt fedtstof i. Samtidig er salaten utrolig mættende.

Jeg køber som regel en hel økologisk kylling, når jeg skal bruge kylling til en ret, selv om jeg ikke skal bruge hele kyllingen til retten. Det er mest økonomisk prismæssigt. Især hvis man kan udnytte kyllingen til flere retter.

Vi skal jo ikke spise så meget kød, og når man kan få en kylling til at strække til 3 – 4 måltider bliver det ikke så dyrt at købe økologisk. Jeg kogte kyllingen til en hønsekødssuppe. Lidt af kyllingen blev første dag serveret til kyllingesuppen. Resten af kyllingekødet pillede jeg af skroget og frøs ned.

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: