Svinekoteletter med lækkert tilbehør
Svinekoteletter kan være lækkert også uden for grillsæsonen. Især hvis der serveret et varieret og smagfuldt tilbehør til. Her er opskrift på stegte svinekoteletter med ovnstegte rodfrugter rørt med fetaost, auberginecreme og romainesalat.
Ingredienser:
- 4 svinekoteletter.
- 30 g smør.
- 2 fed hvidløg.
- 1 kvist rosmarin.
Auberginecreme:
- 1 lille aubergine.
- 1 dl olivenolie.
- 3 spsk revet gedeost (hård gedeost).
- Revet skal af ½ citron.
- ½ tsk spidskomme.n
- Et nip revet muskatnød.
- 1 tsk stødt paprika (til at drysse over cremen).
- Salt og peber.
Rodfrugter i ovnen
- 200 g kartofler.
- 200 g jordskokker.
- 100 g gulerødder.
- 100 g pastinak.
- ½ dl olivenolie.
- Revet skal af ½ citron.
- 2 kviste timian.
- 150 g fetaost.
- Salt og peber.
Salat
- 1 romainesalat.
- 1 rødløg.
- 2 ansjoser.
Dressing
- 4 spsk olivenolie.
- 1 spsk rødvinseddike.
- ½ tsk dijonsennep.
- Salt og peber.
Tilberedningstid: 1½ time.
Stegetid i ovn:
Aubergine: 30 – 45 minutter
Rodfrugter: 30 – 45 minutter
Denne ret tager lidt lang tid at tilberede, fordi auberginen skal i ovnen først. Til gengæld kan man sætte auberginen i oven uden nogen særlig tilberedning og lade den passe sig selv, mens man tilbereder rodfrugterne.
Opskrift:
Svinekoteletter med rodfrugter.
Start med tilbehøret, koteletterne steges til sidst.
Auberginecreme
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skyl auberginen og prik huller i den med en gaffel, så den ikke punkterer under bagningen.
Kom den i ovnen og lad den bage indtil den er faldet sammen. Det tager mellem 30 og 45 minutter.
Riv imens gedeosten og gør hvidløget i stand. Skyl og riv skallen af citronen. Tag halvdelen fra til rodfrugterne.
Tag auberginen ud af ovnen og lad den køle af. Skræl skindet af og skær den i mindre stykker.
Kom den i en blender sammen med olivenolie, den revne gedeost, hvidløg, revet citronskal og de øvrige krydderier.
Blend det hele til en glat og blank creme. Kom cremen i en skål og drys stødt paprika over.
Rodfrugter
Sæt ovnen på 200 grader vamluft.
Rens og skræl alle rodfrugter. Skær dem i mindre stykker. Skyl timianen godt.
Kom rodfrugterne i et ovnfast fad med låg. Fordel olien over rodfrugterne. Kom den revne citronskal over. Drys med salt og peber og kom timiankvistene i.
Bland det hele godt sammen. Sæt låget på og sæt det i ovnen. Rodfrugterne skal være helt møre. Vend rodfrugterne et par gange under bagningen.
Når rodfrugterne er bløde og møre tages de ud af ovnen.
Fetaosten skæres i stykker og blandes i rodfrugterne. Bland den godt sammen, så rodfrugterne kommer til at ligge i en cremet sauce.
Salat
Skyl salaten og skær den fint. Anret den i et fad.
Rens rødløget og skær det i tynde skiver. Anret rødløget over salaten.
Tag ansjoserne op af lagen og lad dem dryppe af. Skær dem i stykker og læg dem i salaten.
Rør rødvinseddike med senneppen. Rør olivenolien i og smag til med salt og peber.
Hæld dressingen over salaten lige inden servering. Vend salaten ved bordet.
Koteletterne
Rens hvidløget og pres det med en hvidløgspresser. Skyl rosmarinen og hak den fint.
Smelt smørret på panden og lad det bruse af. Steg koteletterne til de er gyldne ved ikke for hård varme. Når de bliver vendt smøres hvidløget på koteletterne og der drysses med rosmaring og salt og peber.
Pas på de ikke bliver for hårdt stegt, så bliver kødet kedeligt.
Har du prøvet min svinemørbrad med krydderurter og abrikoser og friterede zucchini. Se den i tapas-opskriften her.
Skriv et svar