Porretærte med bacon og Vesterhavsost

Porretærte krydret med Vesterhavsost, revet gulerod og bacon til påskebordet, serveret med en frisk salat af ruccola og revet gulerod. Tærtebunden er let og porøs og lavet af en blanding af hvedemel og fuldkornsmel med olivenolie.

Porretærte med bacon

Ingredienser:
Tærtedej:
  • 200 g hvedemel.
  • 25 g fuldkornsølandshvede.
  • 100 g olivenolie.
  • 2 spsk vand.
  • 5 g fint salt.
Tærtefyld:
  • 3 porrer.
  • 2 små gulerødder.
  • 1 dl revet Vesterhavsost.
  • 3 æg.
  • 3 dl mælk.
  • Et nip revet muskatnød.
  • 9 små skiver tørsaltet bacon – ca. 100 g.
  • Salt og peber.

Salat:

  • 75 g ruccola
  • 1 gulerod

Dressing:

  • 2 spsk hvidvinsbalsamico eddike.
  • 5 spsk god koldpresset olivenolie.
  • Salt og peber.

Tilberedningstid: 60 minutter

Har du prøvet mine andre madtærter, f.eks.
denne tomattærte med tørrede tomater, ansjoser og oliven.

Tilberedning af
porretærte

Porretærte

Det er snart påske og æggeretter og påske hænger sammen. Denne porretærte vil klæde ethvert påskebord.

Jeg bager mine tærter i forme af rustfri stål med en løs bund. Dejen lægges direkte i formen uden at formen skal smøres først.

Tærtebund:

Bland ingredienserne til dejen og saml dejen til en blank dej. Bred den ud på en tærteform på ca 22 cm i diameter.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 g varmluft i 10 minutter. Tag tærten ud og stil den til side.

Fyld

Rens porrerne og skær dem i stykker på ca 2 cm. Kom porrerne i en kasserolle og dæk dem med vand og tilsæt salt. Kog porrene i 5 minutter.

Tag dem af varmen og lad dem dryppe godt af i en si.

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Riv osten groft.

Pisk æg og mælk sammen. Riv muskatnød i og kom salt og peber i. Pisk æggeblandingen godt sammen.

Bland til sidst den revne ost og de revne gulerødder i æggeblandingen.

Del baconskiverne i 2 halve.

Anbring porrene i den foragte tærtebund. Hæld æggeblandingen over. Fordel til sidst baconstykkerne over tærtefyldet.

Bag tærten ved 200 g varmluft i 25 minutter.

Salaten:

Skyl salaten, hvis ikke den er skyllet i forvejen. Skræl guleroden og riv den groft.

Bland rucola og den revne gulerod i en skål.

Bland ingredienserne i dressingen og hæld den over lige inden serveringen.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: